May 122010
 

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat că îi cheamă, joi, pe sindicaliştii din învăţământ la negocieri. Dascălii vor intra în grevă generală din 31 mai.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a invitat liderii celor patru federaţii sindicale reprezentative din educaţie pentru a discuta în legătură cu măsurile de protest anunţate de acestea. Întâlnirea va avea loc joi de la ora 8.00, la sediul MECTS.

“În urma declaraţiilor liderilor sindicali care au spus că vor declanşa o grevă generală pe data de 31 mai îi vom invita mâine (joi -n.r.) la discuţii şi din punctul nostru de vedere este foarte important să nu perturbăm acest an şcolar şi rugămintea noastră faţă de profesori este să nu dea curs acestei solicitări a sindicatelor şi să terminăm acest an şcolar în condiţii optime”, a spus Funeriu, miercuri.

“Noi considerăm că nu este corect faţă de copii , nu este corect faţă de părinţi să blocăm un an şcolar pentru că Romnnia trece printr-o situaţie dificilă. Cred că prin solidaritate care trebuie să existe în România putem să mergem mai departe şi să rezolvăm această situaţie”, a pledat Funeriu, subliniind că măsurile de protest nu vin în sprijinul nimănui.

“Prin urmare solicit sindicatelor să discutăm să vedem care sunt cele mai bune soluţii pe care le putem găsi să nu perturbăm acest an şcolar. Ştim cu toţii că bacalaureatul este un moment important în viaţa oricărui elev şi dorinţa noastră este să ducem acest an şcolar la bun sfârşit în cele mai bune condiţii”, a conchis ministrul.

Liderii de sindicat au stabilit ca toţi profesorii din ţară să intre în grevă generală pe perioadă nedeterminată chiar de la sfârşitul acestei luni. De asemenea,  de miercuri, cadrele didactice din România nu vor mai trece notele în catalog.  Protestele vor fi atât în învăţământul preuniversitar, cât şi în cel universitar.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ “Spiru Haret”, Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia Naţionale “Alma Mater” au mai decis că profesorii vor participa pe 19 mai la protestul de amploare organizat în Capitală de celelalte confederaţii sindicale ale bugetarilor.

Sindicaliştii din educaţie au ameninţat şi cu boicotarea examenelor naţionale.

sursa:realitatea.net

Ministrul Educaţiei i-a chemat pe dascăli la negocieri
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.