Dec 132010
 

Medicii explică în ce măsură câteva idei despre sănătate, de care ne lovim în viaţa de zi cu zi, sunt şi adevărate.

Cine iese în frig cu părul proaspăt spălat răceşte

Fals. A fost demonstrat că senzaţia de frig nu influenţează imunitatea. În cel mai rău caz, organismul va îngheţa.

Guma rămâne în stomac mai mulţi ani

Fals. “Fluidele drenează guma în tractul intestinal şi în câteva zile este eliminată”, spune David Pollack, medic la Spitalul de Copii din Philadelphia. “Nimic nu rămâne în stomac mai mulţi ani“, confirmă nutriţionistul Ştefan Ionuţ.

Un măr pe zi “ţine doctorul la distanţă”

Relativ. Un pumn de afine “ţine doctorul departe” într-o măsură mult mai mare decât un măr. Afinele conţin o explozie de nutrienţi, alături de antioxidanţi, şi previn bolile de inimă, tensiunea şi diabetul.

Sughiţul trece cu apă şi “reprize de respiraţie ţinută”

Relativ. Majoritatea remediilor “băbeşti” nu au fost confirmate de studiile clinice. O lingură de zahăr tos ar putea fi soluţia.

Copiii ar trebui să ia zilnic multivitamine

Fals. Copiii hrăniţi exclusiv la sân în primul an de viaţă nu au nevoie de altceva în afară de vitamina D. “Indiferent de vârstă, ideal este ca necesarul de nutrienţi să fie asimilat din alimentaţie. În plus, vitaminele pot predispune la îngrăşare”, explică nutriţionistul Ştefan Ionuţ.

Adevărata valoare nutritivă a pâinii stă în coajă

Adevărat. În urma unui studiu german, s-a descoperit un nou antioxidant foarte combativ cu cancerul într-o mai mare măsură în coajă decât în miez. În plus, în cazul sortimentelor de pâine neagră, coaja poate conţine fibre, seminţe etc.

75% din căldura corpului se pierde în zona capului

Relativ. Acest lucru se aplică doar în cazul copiilor, întrucât capul lor reprezintă un procent mai mare din corp decât în cazul unui adult. Pentru adulţi e valabil doar în proporţie de 10%.

SURSA REALITATEA.NET

Mituri spulberate: Sughiţul nu trece cu apă, iar guma nu se digeră în câţiva ani
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

  One Response to “Mituri spulberate: Sughiţul nu trece cu apă, iar guma nu se digeră în câţiva ani”

  1. […] sănătate, de care ne lovim în viaţa de zi cu zi, sunt şi adevărate. Cine iese în frig cu. citeşte mai multgo!Lasă un comentariu […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.