Jul 042010
 
Momeli animale vii pentru pesti

Larva de carabus : gasim larve de carabus in pamantul proaspat arat . Pescuim la clean, mreana, lin.

Larva de libelula : se gasesc in namolul apelor. Le pastram in cutie cu pamant umed. Momeala pentru toti pestii.

Larva gandacului de faina : se gasesc in faina sau tarate aprinse (vechi). Le pastram intr-o cutie cu tarate. Putem pescui scobar, rosioara, platica, babusca.

Larva maduvei coceanului de porumb : se gasesc in coceni de porumb. Pescuit la babusca, oblete, sabita, rosioara.

Larva rosie de namol : le procuram din namolul apelor dulci. Le pastram in cutie cu hartie umeda. Momeala buna pentru toti pestii.

Lacusta : se gasesc pe pajisti, prin iarba. Se pastreaza in cutii de metal sau lemn. Pescuit la vaduvita, clean, morunas, babusca, biban, rosioara.

Licurici : gasim licuricii prin tufisuri, mai ales seara, cand sunt vizibili. Se folosesc in pescuitul cleanului.

Limax : limax este un melc fara cochilie, putand fi gasit in locurile umede si intunecoase (pivnite sau sub busteni cazuti). Se pastreaza in cutii , pe strat de iarba. Sunt buni pentru pescuitul la clean si lin.

Lipitoare : lipitori gasim in lacuri si balti. Se pastreaza in vase cu putina apa. Momeala pentru clean.

Broasca : traieste in ape dulci si pe malul acestora ; momeala pentru somn, stiuca, salau.

Cari de lemn : traiesc in resturi de lemn putred sau pe sol, sub lemne putrede. Putem pastra in cutii cu nisip. Momeala pentru clean .

Coropisnita : le gasim in pamant, prin gradinile de legume, in rasadnite, etc. Pastram coropisnitile in cutii cu pamant afanat. Momeala pentru somn, clean, scobar, mihalt, mreana .

Gandac de Colorado : cel mai sigur ii gasim pe frunzele de cartofi. Pastram gandacii in cutii cu capacul perforat. Sunt o momeala buna pentru clean.

Greier : ii gasim pe camp , pe pajisti si fanete, in galerii. Pastram in cutii pe un pat de frunze fragede. Momeala pentru clean, mreana, scobar

Larva de Calul dracului : se gasesc in namolul apelor. Pastram in cutii cu pamant umed. Este o momeala buna pentru toti pestii.

Melc de apa : ii gasim in lacuri si balti. Se pastreaza in borcane cu putina apa. Momeala foarte buna pentru biban.

Mormoloc de broasca : cel mai adesea ii gasim in balti. Mormolocii se pastreaza in recipiente cu apa. Momeala pentru clean.

Musca comuna : o gasim peste tot in preajma noastra. Se pastreaza in cutii, dupa ce le omoram. Pescuim , folosind ca momeala pentru clean, oblete, sabita, rosioara, babusca, caras, morunas.

Musca de urzici : le gasim in urzicile din jurul apelor. Folosim ca momeala pentru clean, scobar, oblete.

Omizi : se gasesc prin copaci, pe frunze. Pescuitul la clean, babusca, biban, rosioara.

Paianjen de casa : acesti paianjeni se gasesc prin podurile caselor. Pescuim la clean, rosioara.

Pestisori vii : oblete, tipar, carsel, platica, porcusor. Ii gasim in apele in care traiesc. Se pastreaza in vase cu apa. Momeala excelenta pentru pestii rapitori avat, biban, clean, salau, stiuca, somn.

Rac : gasim raci in balti , lacuri si rauri. Se pastreaza in cosuri. Momeala buna pentru somnii mari.

Racusor de apa dulce : gasim acesti racusori pe sub pietrele apelor curgatoare. Se pastreaza in cosuri inchise. Momeala pentru pescuit la biban, babusca, oblete, clean.

Rama de balta (serpeasca) : traiesc in solul umed din jurul baltilor si mlastinilor. Se pastreaza in cutii cu namolul din care s-au scos. Momeli foarte bune pentru somn, crap, biban, salau si multi alti pesti.

Rama rosie de gunoi : le gasim in gunoiul putrezit pe langa grajduri de animale. Se pastreaza in cutie, cu gunoiul din care s-au scos. Momeala si nada universala . Pescuim la platica, carcuda, cars, rosioara,scobar, biban, crap, etc.

Rama de pamant (de ploaie) : se gasesc pe pamant dupa ploaie. Se pastreaza in cutii cu pamant jilav.Nada si momeala pentru toti pestii.

Viermi (viermusi) de musca : viermii ii strangem de pe resturi stricate de carne, oase, peste. Se pastreaza in cutii cu rumegus. Nada si momeala pentru aproape toti pestii.

Lista intocmita de Mircea
Bibliografie : Literatura de specialitate diversa

PESCUIT STATIONAR

Momeli animale vii pentru pesti
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.