Dec 152010
 

NASA a făcut publică a nouă analiză a schimbărilor temperaturilor. Harta arată temperaturile anormale în perioada 2000-2009, 1970-1979, comparativ cu cele din 1951-1980.

Goddard Institute for Space Studies (GISS) din cadrul NASA a folosit informaţii strânse de la 6.300 de staţii meteorologice de pe întreg globul, observaţii realizate din satelit şi de pe vase asupra temperaturii oceanelor şi măsurătorile din Antarctica.

“Aceste trei seturi de date sunt introduse într-un program de analiză computerizat, disponibil pentru download pe site-ul GISS, care calculează tendinţele temperaturilor anormale comparativ cu temperaturiile medii pentru aceeaşi lună din perioada 1951-1980”, a explicat NASA.

Agenţia Spaţială raportează că temperatura medie globală a crescut cu 0.8 grade Celsius din 1880. Două-treimi din încălzire a avut loc începând in 1975, la o rată de 0.15-0.20 grade Celsius pe deceniu.

“Lumea se încălzeşte. Poate din cauza activităţii umane, poate din cauza naturii în sine, cert este că termometrele au înregistrat creşteri începând cu Revoluţia Industrială“, spune NASA pe site-ul Earth Observatory.

NASA a dezvăluit harta încălzirii globale VEZI AICI
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.