Oct 272010
 

NASA plănuieşte o misiune îndrăzneaţă de a trimite o navetă spaţială cu oameni într-o călătorie doar dus, cu scopul de a-i instala pe astronauţi pe Marte pentru vecie.

Idea ambiţioasă este cunoscută ca Hundred Years Starship şi va trimite cosmonauţii să colonizeze plantele precum Marte, ştiind că nu se vor mai întoarce niciodată acasă.

Directorul Pete Worden de la NASA a dezvăluit că centrul de cercetare Ames a primit 1 milion şi jumătate de dolari pentru a începe lucrul la proiect. Echipa a mai primit încă 100.000 de dolari de la NASA.

Worden spune că a discutat despre costurile unei astfel de misiuni pe Marte cu Larry Page, co-fondatorul Google, spunându-i că va putea fi realizată cu 10 miliarde de dolari.

“Răspunsul său a fost: Poţi s-o faci cu 1 sau 2 miliarde? Aşa că acum am început să ne certăm puţin pe preţ”, a spus Worden.

Worden sugerează că tehnologii noi precum biologia sintetică şi alterările genomului uman ar putea fi cercetate înaintea misiunii.

Directorul Ames crede că misiunea trebuie începută pe lunile lui Marte mai întâi şi că oamenii vor ajunge acolo până în 2030.

Misiunea Hundred Years Starship a fost anunţată după ce cercetătorii au conchis că o călătorie fără întoarcere pe Mare este mai fezabilă tehnic şi mult mai ieftină. Oamenii de ştiinţă se gândesc să trimită patru astronauţi, care să fie capabili să trăiască pe Planeta Roşie fără ajutor de pe Terra, deşi vor primi din când în când aprovizionări.

NASA recunoaşte că misiunea va avea probleme etice, întrucât publicul va simţi că pionierii de pe Marte vor fi abandonaţi sau sacrificaţi.

“Exploratorii precum Columb, Frobisher, Scott şi Amundsen au pornit în călătoriile lor fără intenţia de a rămâne la destinaţie, însă şi-au luat riscuri personale imense pentru a explora noile pământuri, ştiind că ar putea să nu se mai întoarcă niciodată înapoi”, au  spus cercetătorii Dirk Schulze-Makuch şi Paul Davies.

sursa realitatea.net

NASA îi trimite pe astronauţi într-o călătorie fără întoarcere pe Marte
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.