Apr 292010
 

NASA se pregăteşte să trimită primul robot humanoid în spaţiu, făcând parte din nou plan al Agenţiei Spaţiale Americane de explorare a spaţiului.

Robonautul a fost adus pentru prima oară la viaţă în 1999 şi după 10 ani de testemodelul R2, cu o greutate de 140 de kilograme, va fi lansat în sfârşit către Staţia Spaţială Internaţională, cu ultima cursă a navetei Discovery din septembrie 2010.

Lucrările de întreţinere necesare la ISS au dat întotdeauna de cap astronauţilor, aşa că ideea unui asistent computerizat care nu oboseşte niciodată a fost primită cu bucurie. Capul şi pieptul robotului R2 au forme umanoide, iar mâinile sunt multifuncţionale. A fost construit de NASA împreună cu inginerii de la General Motors. După ce a fost ataşat unei piese de infrastructură de la ISS, robotul poate folosi aceleaşi instrumente ca şi restul astronauţilor.

Unul dintre motivele misiuni este observarea rezistenţei robonautilor la radiaţia cosmică şi la interferenţa electromagnetică din interiorul staţiei spaţiale, potrivit revistei New Scientist. Principala provocare va fi totuşi asigurarea siguranţei astronauţilor în jurul unui mecanism atât de complex pentru că uneltele zboară foarte uşor în microgravitaţie.

sursa:realitatea.net

NASA va lansa primul Robonaut în spaţiu. VEZI VIDEO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.