Sep 042010
 

Una dintre principalele misiuni ale Solar Probe Plus este de a studia vântul solar.

NASA doreşte să se apropie mai mult ca niciodată deSoare, aşa că acum plănuieşte să trimită o navetă de mărimea unei maşini, fără echipaj uman, în atmosfera stelei.

Oamenii de ştiinţă speră să lanseze Solar Probe Plus (SPP) cândva înainte de 2018.

Înainte de a fi distrusă de temperaturile de peste 1.400 de grade Celsius, sonda va trebui să obţină informaţii valoroase despre steaua noastră. Proiectul va costa aproximativ 180 de milioane de dolari.

Pentru a rezista temperaturilor arzătoare şi radiaţiilor, instrumentele vor fi protejate de un scut imens din carbon, care încă nu a fost construit.

Cercetătorii spun că Soarele este unul din puţinele locuri în care oamenii nu au trimis încă o sondă.

“Încercarea de a înţelege cum Soarele influenţează Pământul este un lucru măreţ”, a spus Richard Harrison, un fizician solar de la Laboratorul Rutherford Appleton din Marea Britanie.

Sonda va fi echipată cu diverse instrumente, printre care un detector de particule de vânt solar, o cameră 3D şi un aparat de măsurare a câmpului magnetic.

Stratul superior al atmosferi solare se numeşte coroană şi este de câteva mii de ori mai fierbinte decât fotosfera, adică suprafaţă vizibilă a Soarelui.

Unul dintre scopurile misiunii este de a înţelege vântul solar, masa de particule încărcate electric care sunt împrăştiate prin spaţiu de către Soare.

SPP nu este singurul proiect de apropiere de Soare. Atât NASA cât şi ESA, Agenţia Spaţială Europeană, lucreayă la altă misiune denumită Solar Orbiter, un satelit care va merge până la Soare la sfârşitul acestui deceniu.

sursa realitatea.net

NASA vrea să trimită o sondă în atmosfera Soarelui
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.