Apr 142010
 

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea susţine că restructurarea posturilor din învăţământ nu vizează niciun cadru didactic. Majoritatea celor 15.000 de posturi care ar urma să fie desfiinţate sunt vacante.

Ministerul Educaţiei a anunţat la finalul anului trecut, că 15.000 de posturi din învăţământ vor fi desfiinţate. Sindicatele au reacţionat imediat şi au declarat că această decizie este “un abuz al Guvernului”, cu atât mai mult cu cât nu au fost chemate la un dialog social.

Secretarul de stat în Ministerul Educatiei, Oana Badea, a explicat că numarul de 15.000 nu înseamnă profesori, ci posturi. “15.000 de posturi nu înseamnă 15.000 de oameni. Mai multvor însemna un număr infim de persoane şi nu cadre didactice“, a declarat oficialul pentru REALITATEA.NET.

În luna ianuarie 2010, Ministerul Educaţiei împreună cu inspectoratele şcolare au făcut o “recalibrare” a sistemului de învăţământ. Practic, s-a realizat un inventar al posturilor din toate unităţile de învăţământ. Acolo unde acestea funcţionau inutil şi cu costuri nejustificate, au fost desfiinţate.

“De exemplu, într-un judet s-a constat că de şase ani se plătea o bucătăreasă, deşi şcoala nu mai avea cantină”, a completat Oana Badea.

Aceasta a mai spus că şcolile nu vor putea începe în luna septembrie dacă la catedre nu vor fi suficienţi profesori. “Afirmaţia că vom restricţiona numărul de locuri este combătută de ceea ce se întâmplă în prezent. Suntem în proces de mobilitate de personal, iar listele au fost afişate la sediile inspectoratelor. În vară urmează concursul de titularizare. Câte cadre didactice ne cere numărul de clase, atât vor fi la începutul anului şcolar viitor”, a conchis secretarul de stat.

sursa:realitatea.net

Niciun profesor nu va fi dat afară din învăţământ, susţine Oana Badea
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.