Apr 252010
 

Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor s-a înfiinţat în ianuarie 2009 dar nu a reuşit să evalueze niciun spital până în prezent.

Niciun Spital din România nu este acreditat, în acest moment, întrucât Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor nu poate funcţiona. Pentru a deveni funcţională,  mai are nevoie numai de semnătura ministrului Sănătăţii pe ordinul de intrare în vigoare, pe care o aşteaptă din 5 februarie 2010.

“Comisa Naţională de Acreditare a Spitalelor a fost înfiinţată în ianuarie 2009. În 26 iunie anul trecut au fost înaintate standardele pentru creditarea spitalelor. Până la urmă ele au ajuns la Ministerul Sănătăţii pe 2 noiembrie 2009, pe timpul interimatului lui Adriean Videanu care a dispus o comisie pentru analizarea standardelor. S-a considerat că sunt conforme cu legislaţia română şi cu cea europeană, s-a revenit asupra  aprobărilor, au fost reînaintate noului ministru pe 5 februarie. De atunci nu este emis ordinul pentru intrarea în vigoare a acestor standarde. Legea spune că  numai ministrul Sănătăţii poate să emită ordinul de intrare în vigoare” a explicat preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, Dan Romulus Şerban.

Chiar dacă ar fi funcţională, Comisia nu ar avea dreptul să închidă vreun spital, ci numai să evalueze calitatea serviciilor medicale de acolo şi calitatea instituţională şi administrativă.

Potrivit lui Dan Romulus Şerban, Comisia are în acest moment fonduri europene accesate în valoare de milioane de euro şi este în contact cu Comisia omoloagă din Franţa, cea mai puternică Comisie de Acreditare a Spitalelor dinEuropa.

sursa:realitatea.net

Niciun spital din România nu este acreditat în acest moment, spune preşedintele Comisiei de Acreditare
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.