Oct 302010
 

În timpul întâlnirilor cu ruşii de la Alro la Cotroceni, fostul consilier prezidenţial Teodor Stolojan se interesa de situaţia Alprom, firmă ce urma să fuzioneze cu Alro. Motivul? Stolojan avea acţiuni la Alprom şi, practic, se interesa de starea firmei la care era acţionar.

Ruşii de la ALRO discută a doua zi după una dintre întâlnirile avute cu consilierul Teodor Stolojan. În discuţie, este redat interesul manifestat de fostul consilier cu privire la Alprom. Teodor Stolojan deţinea, la acel momement, 4.500 de acţiuni la această din urmă societate, lucru confirmat şi la Parchet.

Krasnov: Apropo, ieri când am discutat cu şeful, cu…, el s-a interesat: “Băieţi, cum stă situaţia la Alprom?”. Iar noi, întrucât ştiam că el are ceva acolo…
Maschitskiy: Da, da, va fi o absorbţie la final!
K: Da, şi noi am spus că veţi primi documentele de la companiile. Aşa că ei, cum am spune între prieteni, vor fi de câteva ori mai scumpi.
M: Da, corect. Dar, Colega a fost cu tine?
K: Da, Colega a fost…
M: Excelent.

În timpul audierilor de la Parchet, fostul consilier prezidenţial le-a mărturisit procurorilor că şi-a vândut acţiunile deţinute la Alprom în 2007, la câteva luni după fuziunea celor două companii, şi, după ce, aşa cum anticipau şi afaceriştii ruşi, preţul acţiunilor Alprom crescuse considerabil.

După cum reiese şi din stenograme, la întâlnire a participat şi Colega, denumirea conspirativă atribuită Elenei Udrea. Fostul consilier prezidenţial spunea, anul trecut, că nu i-a cunoscut pe patronii ALRO.

“N-a fost niciun tip de intermediere, singurul lucru pe care l-am facut a fost sa iau memoriile, care sunt oficiale, şi să le dau mai departe, către cei care aveau competenţa în a le soluţiona”, spunea Elena Udrea.

Deşi iniţial susţinea că nu a participat la nicio întâlnire cu ruşii de la ALRO, în faţa anchetatorilor, Udrea şi-a nuanţat declaraţiile, adminţând că i-a cunoscut pe afaceriştii de la Alro:

“Nu-mi amintesc să fi participat la vreo întâlnire între reprezentanţii ALRO şi domnul Stolojan, dar ştiu că la una dintre audienţe, cred că la prima, aşa cum prevedea Regulamentul de funcţionare a Administraţiei, s-au programat prin Cancelaria Preşedintelui. Ceea ce înseamnă că la începutul acestei audienţe am fost prezentă preţ de maxim 3 minute”, explica Udrea.

sursa realitatea.net

Noi stenograme în afacerea ALRO: Stolojan se interesa de Alprom, firmă care a fuzinat cu ALRO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.