Jun 042010
 

Nokia Bicycle Charger Kit poate fi ataşat pe orice bicicletă şi se foloseşte de un dinam pentru a ajuta utilizatorul să îşi încarce telefonul.

Compania finlandeză Nokia a lansat Nokia Bicycle Charger Kit, un gadget ce poate fi ataşat la bicilete pentru încărcarea telefoanelor în timpul mersului. Un dinam se montează pe roata din faţă şi transferă electricitate la un încărcător montat pe ghidon.

„Pentru a porni încărcarea, ciclistul trebuie să aibă o viteză în jur de şase kilometri pe oră. Viteza de încărcare diferă în funcţie de modelul bateriei, dar o călătorie de 10 minute, la o viteză medie de 10 kilometri pe oră, va încărca telefonul pentru 28 de minute de conversaţie sau 37 de ore de standby. Cu cât mergi mai repede, cu atât se încarcă mai repede”, a declarat Nokia într-un comunicat de presă, potrivit cnet.com.

Încărcătorul poate folosit doar pe telefoanele Nokia care au mufă de încărcare de 2mm. Kitul va fi comercializat la un preţ de 18 dolari şi va fi disponibil de pe site-ul Nokia şi parteneri la sfârșitul anului.

Chiar dacă este o noutate pentru Nokia, nu este însă prima companie în acest domeniu. În 2007, Motorola a făcut o demonstraţie a unui asemenea încărcător la Consumer Electronics Show, iar în septembrie 2009, Dahon a prezentat un încărcător asemănător, la 99 de dolari, care poate fi conectat la orice dinam.

sursa realitatea.net

Nokia a anunţat primul său încărcător pentru biciclete. VEZI FOTO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.