Aug 112010
 

Cercetătorii nu au descoperit încă un vaccin pentru virusul care ameninţă mai multe ţări europene. Medicii le recomandă oamenilor să se ferească de ţânţari şi să meargă imediat la medic dacă au simptomele unei viroze.

Virusul West Nile transmis de ţânţari dă mari bătăi de cap grecilor şi bulgarilor, dar şi străinilor care merg în vacanţă în aceste ţări. Medicii le recomandă oamenilor să se ferească cum pot de aceste insecte întrucât nu există încă un vaccin împotriva virusului.

“Din păcate nu există un vaccin pentru acest virus. Se cercetează. Vaccinul nu este disponibil. Nu s-a ajuns la o formulă. Cel mai bine ar fi să facem dezinsecţie pentru că se transmite numai prin înţepătura de ţânţar. Ar trebui să ne punem plase la ferestre, să purtăm îmbrăcăminte adecvată cu mâneci lungi şi să lăsăm cât mai puţină piele liberă”, a  spus  şefa Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol.

Potrivit Adrianei Pistol, meningita West Nile  are simptome asemănătoare gripei. “Boala debutează cu febra, exact ca o viroză. Are o simptomatologie nu foarte severă. Este foarte important ca oamenii să meargă la medic încă de la primele simptome”, susţine medicul.

Ea a subliniat că în România nu a fost înregistrat până în acest moment niciun caz de meningită West Nile şi exclude varianta unei epidemii cu acest virus. Adriana Pistol a spus că fiecare ţară are populaţia ei de ţânţari şi că aceste insecte nu trec graniţa.

În urma unor ciupituri de ţânţari, trei persoane au murit deja în Grecia, iar alte cazuri suspecte au fost semnalate în Bulgaria.

sursa realitatea.net

Nu există vaccin pentru virusul West Nile care ameninţă România. VEZI SIMPTOMELE
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.