Dec 082010
 

În fiecare an, Camerele Notarilor Publici din toată ţara realizează grilele cu valorile orientative ale preţurilor locuinţelor. Cu o lună înainte de noul an, aceste grile nu au fost încă realizate, şi vor apărea, cel mai devreme înluna februarie a anului viitor.

Ceea ce înseamnă că, cei care vor achiziţiona o locuinţă înainte ca notarii să intre în posesia noilor grile pentru 2011, vor plăti taxe notariale raportate la valorile imobilelor din 2010.

“În momentul de faţă nu se lucrează la nici o grilă pentru anul 2011, dar vor fi finalizate undeva prin februarie, iar pentru cei care cumpără locuinţe în ianuarie, vor fi folosite valorile din ghidul pentru 2010”, a declarat pentru Money.ro, Alin Briceag, purtătorul de cuvânt al Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România (UNNPR).

Un studiu de anul trecut al Consiliului Concurenţei arată că în România, taxele notariale la o tranzacţie de 100.000 de euro sunt de 1.070 de euro, de 14 ori mai mari decât în Germania.

Citeste articolul integral pe MONEY.ro si afla de ce este de evitat să cumperi o casa in prima luna a anului precum si despre diferentele dintre grilele notariale

Nu-ţi cumpăra casă la începutul anului. Notarii actualizează grilele abia în februarie
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)