Mar 242010
 

Elevii învaţă teorema lui Pitagora în triunghiuri cu nume de partide politice. Copiii calculează ipotenuza din triunghiul PSD, PNL sau PD-L şi aplică teorema catetei bazându-se pe valoare dată a laturii PD.

“În triunghiul dreptunghic PSD, cu măsura unghiului P de 90 de grade, PR perpendicular pe SD, se da: RD=19,2 cm si PD=24 cm. Calculati SD, SR şi PS” aşa arată o problemă de matematica de clasa a VII-a, din culegerea Mate 2000, de la editura Paralela 45. Autorii au introdus denumirile celor 3 partide mari din România, lăsând însă pe dinafara nume precum PRM, UDMR şi PNG, scriecitynews.ro.

Sub stresul orei de matematică, mulţi elevi nici nu bagă de seama că printre unghiuri, mediane şi înălţimi au de-a face cu partidele lui Ponta, Antonescu si Boc.”Mi-e indiferent cum sunt notate aceste triunghiuri. Nici nu mă încurcă, dar nici nu mă ajută cu nimic”, marturiseşte o elevă.

În ciuda politizării evidente a geometriei, lucrarea cu pricina a fost avizată de Comisia Naţională de Matematică din Ministerul Educaţiei şi Cercetării.  Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş cred că autorii au apelat la aceste denumiri pentru a face matematica mai haioasă. “Dorind probabil să realizeze un joc didactic şi să facă matematica mai atractivă au recurs la această soluţie, de a simboliza triunghiurile cu iniţialele partidelor politice. Absolut didactic vorbind, cred că trebuia să se recurgă la altă simbolistică, cea consacrata în domeniul matematicii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ, Pavel Filip.
sursa:tealitatea.net

Numele partidelor politice apar într-o culegere de matematică pentru clasa a VII-a
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.