Mar 062010
 

Noi informaţii în dosarul în care primarul Craiovei, Antonie Solomon, este cercetat pentru luare de mită. Potrivit Newsin, o angajată a Primăriei a declarat la audieri că s-au exercitat presiuni asupra sa pentru a redacta autorizaţia de construcţie a hipermarketului lui Cornel Penescu.

Potrivit procurorilor DNA, aceste presiuni puteau fi exercitate de trei persoane: fie de arhitectul-şef al municipiului Craiova, fie de secretarul Primăriei sau de primar.

“Relevantă pentru modul în care s-a emis chiar în aceeaşi zi autorizaţia de construcţie este declaraţia martorei L. E., persoana din cadrul Direcţiei de Urbanism desemnată pentru a verifica documentaţia aferentă autorizaţiei de construire care, cu ocazia audierii din data de 26 februarie 2010, a precizat că, în mod cert, asupra sa s-au exercitat presiuni pentru redactarea autorizaţiei de construire, iar acestea puteau fi exercitate fie de arhitectul-şef, fie de la secretarul Primăriei, fie de primarul municipiului Craiova”, se arată în referatul de arestare al procurorilor DNA.

Procurorii DNA au mai precizat că autorizaţia a fost semnată de Antonie Solomon chiar în aceeaşi zi în care Penescu a depus cererea, chiar dacă legea prevede un  termen maxim de eliberare de 30 de zile pentru a putea fi analizată toată documentaţia depusă de către solicitant şi a fost completată cu menţiuni nereale.

Tot în referenatul DNA se arată că Antonie Solomon urma să-şi cumpere o casă de vacanţă la malul mării. În urma percheziţiilor făcute în locuinţa de la Leamna a primaruluis-au găsit mari sume de bani şi un act privind achiziţionarea unei case de vacanţă în Constanţa.

Potrivit procurorilor DNA, bunurile din declaraţia de avere a primarului Craiovei nu sunt justificate de veniturile acestuia.

sursa:realitatea.net

O angajată a Primăriei Craiova susţine că s-au exercitat presiuni asupra sa pentru autorizaţia PIC
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.