Mar 192010
 

Linheraptor este vărul celebrului Velociraptor, cunoscut datorită filmului Jurassic Park.

Un student britanic a descoperit o nouă specie de dinozaur în China. Michael Pittman şi un coleg american au dat de scheletul aproape întreg al noii specii de dinozaur, denumită Linheraptor, în timpul unei vizite pe un câmp din Mongolia.

Creatura lungă de 2.54 metri, cu gheare imense, este înrudită cu Velociraptor, unul dintre înfricoşătoarele staruri ale filmului Jurassic Park.

Precum vărul său faimos, Linheraptor avea o gheară foarte mare, curbată, în spatele fiecărui picior, cu care sfâşia prada.

Dinozaurul care a trăit acum 75 de milioane de ani era agil şi foarte iute.

Pittman, de la Universitatea College din Londra, spune că i s-a îndeplinit un vis din copilărie când a descoperit fosila animalului ieşind dintr-o stâncă.

Cercetătorul vizita Formaţiunea Wulansuhai, un sit de roci din gresie roşie din Mongolia unde au mai fost descoperiţi şi alţi dinozauri, alături de Jonah Choiniere de la Universitatea George Washington.

Atât Linheraptor cât şi Velociraptor sunt dromaeozauride, o familie de dinozauri carnivori asemănători cu păsările,  din perioada Cretacică.

Linheraptor este al cincelea dromaeozaurid descoperit în Formaţiunea Wulansuhai.

sursa:realitatea.net

O nouă specie înspăimântătoare de dinozaur a fost descoperită în China – FOTO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.