Mar 252010
 

Oameni de ştiinţă din Germania au descoperit o nouă specie umană care a trăit în Siberia în urmă cu circa 50.000 de ani, schimbând felul în care sunt priviţi primii locuitori ai Pământului.

Noua specie identificată în Siberia de către cercetătorii germani a trăit în acelaşi timp cu Homo Sapiens şi Neanderthal, având o bază genetică comună cu aceştia. Antropologii au descoperit rămăşiţele fosilizate ale unui deget care a aparţinut unui copil mic.

Dr. Johannes Krause de la Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology din Germania este autorul studiului care a fost publicat în jurnalul Nature. A declarat că fosila nu seamănă cu nimic din ce a văzut până acum. „Am făcut mai multe analize pentru a ne asigura că ADN-ul este autentic, că este vechi cu adevărat şi că pare a fi o nouă specie hominidă. Este o nouă descoperire, diferită de ADN-ul nostru şi faţă de cel al Neanderthalilor.

Colegul său şi coautor al studiului, profesorul Svante Paavo, nu a fost convins iniţial. „A fost o chestie extraordinară şi la început nu l-am crezut. Am crezut că mă păcăleşte”.

Descoperirea aceasta sugerează o altă specie trăia în acelaşi timp şi în aceeaşi zonă cu oamenii moderni şi Neaderthalii, potrivit abc.net.au.

Directorul adjunct de la University of Adelaide, Dr. Jeremy Austin a declarat că este o descoperire foarte importantă. „Au găsit un nouă ramură hominidă. Nu este un om modern. Nu este Neanderthal. Nu este un cimpanzeu. Este ceva la jumătate, într-o perioadă în care credeam că aceste forme de viaţă umane antice nu mai sunt în viaţă”.

sursa:realitatea.net

O nouă specie umană descoperită în Siberia, contemporană cu Homo Sapiens şi Neanderthal
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.