Sep 012011
 

 

Două echipe de medici, de la Universitatea din Strasbourg şi de la Universitatea din Marsilia, au descoperit o proteină care, graţie proprietăţilor sale puternice, împiedică înmulţirea virusului HIV.

Profesorul Olivier Rohr şi medicul Christian Schwartz, de la Universitatea din Strasbourg, în colaborare cu profesorii Eric Chabrière şi Didier Raoult, de la Universitatea din Marsilia, au evidenţiat proprietăţile inhibitoare pe care le are proteina umană HBPB (Human Phosphate Binding Protein) asupra procesului de înmulţire a virusului HIV, scrie Mediafax.

“Rezultatele obţinute in vitro arată că această proteină acţionează pe o cale deocamdată necercetată de terapiile actuale“, au subliniat autorii studiului.

Această proteină era deja cunoscută, însă proprietăţile sale de a lupta contra virusului HIV au fost descoperite abia recent.

În plus, proteina HBPB este eficientă atât pe tulpinile clasice de HIV, cât şi pe tulpinile rezistente la antiretroviralul AZT.

“Aceste cercetări promiţătoare deschid calea pentru descoperirea unor noi strategii de concepere a unor tratamente eficiente contra virusului HIV”, au afirmat savanţii francezi, care intenţionează să “studieze mecanismul de inhibare pe care îl are această proteină şi să înceapă în curând testele in vivo”.

Totuşi, folosirea pe scară largă a acestei proteine va putea fi făcută abia peste câţiva ani, pentru ca savanţii să aibă suficient timp pentru a-şi finaliza testele, ce vor fi efectuate mai întâi pe animale, iar apoi pe pacienţi umani.

Primele teste de toxicitate nu au relevat apariţia unor efecte secundare, au anunţat savanţii francezi

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

O proteină care împiedică înmulţirea virusului HIV, descoperită de cercetătorii francezi
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.