Dec 162010
 

Somnul de frumuseţe nu este un mit şi nici un capriciu al doamnelor cochete. O demonstrează un studiu bine întemeiat al unor cercetători suedezi, care arată că odihna este sinonimă cu frumuseţea.

Oamenii care sunt privaţi de somn perioade lungi de timp sunt percepuţi drept neatractivi, pentru sexul opus, şi nesănătoşi, pentru ambele sexe, arată studiul oamenilor de ştiinţă de la Institutul de cercetare Karolinska din Stockholm.

Zeci de subiecţi, bărbaţi şi femei în floarea vârstei, au fost fotografiaţi după un somn odihnitor şi după mai mult de 24 de ore nedormite. Fotografiile au fost făcute într-un cadru fix, fără să se aplice machaij şi cu o lumină identică. Voluntarii care au analizat fotografiile nu au ezitat să aleagă aproape în unanimitate varianta odihnită a subiecţilor drept atractivă şi să respingă feţele obosite.

Aşadar conceptul de somn de frumuseţe nu este o invenţie.

Cu toate acestea, autorii studiului recunosc că, în afară de argumentul statistic, nu există nici o dovadă ştiinţifică care să susţină teoria că oamenii odihniţi ar fi într-adevăr mai frumoşi.

Singura certitudine este că cei care nu fac rabat de la odihnă sunt mai sănătoşi, pentru că permit organismului să se regenereze suficient în perioada de repaus.

sursa realitatea.net

Oamenii odihniţi sunt mai frumoşi, arată un studiu
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.