Aug 062011
 

Preşedintele SUA, Barack Obama, a dat asigurări vineri că economia americană îşi va reveni din criză, pe fondul temerilor privind o nouă intrare în recesiune, informează AFP.

 

“Doresc ca americanii şi partenerii noştri din întreaga lume să ştie acest lucru: vom ieşi din criză, lucrurile se vor îmbunătăţi”, a spus Obama, în momentul în care pieţele financiare sunt preocupate din cauza perspectivelor economiei globale, informează MEDIAFAX.

Barack Obama a subliniat că, în pofida unui “an tumultos”, economia a reuşit să creeze locuri de muncă în sectorul privat 17 luni la rând. Totuşi, liderul de la Casa Albă a avertizat că ritmul actual de creştere nu este suficient pentru a compensa pierderea a opt milioane de locuri de muncă provocată de recesiune.

“Trebuie să creăm un ciclu autosuficient, în care lumea să poată cheltui şi economia să poată face angajări, pe fondul creşterii economice”, adaugă Obama, într-un discurs rostit la centrul Navy Yard din Washington, în faţa veteranilor militari.

“Preocuparea mea actuală, întreaga mea atenţie se concentrează pe angajarea celor rămaşi fără locuri de muncă, creşterea salariilor, reconstruirea sentimentului de siguranţă al clasei mijlocii”, a subliniat preşedintele SUA.

Înfiinţarea de locuri de muncă în Statele Unite s-a accelerat peste aşteptări în iulie, iar şomajul a scăzut de la 9,2% la 9,1%, ca urmare a angajărilor din sectorul privat, evoluţie care ar putea calma temerile privind intrarea economiei într-o nouă recesiune. Numărul de locuri de muncă din Statele Unite a crescut cu 117.000 în iulie, potrivit Departamentului Muncii, peste aşteptările de 85.000 ale pieţelor financiare. Rata şomajului a coborât la 9,1%, de la 9,2% în iunie, însă această evoluţie s-a datorat mai ales ieşirii unui număr mai mare de persoane de pe piaţa muncii.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Obama dă asigurări că Statele Unite îşi vor reveni din criza economică VIDEO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.