Mar 152010
 

Este inaceptabil ca un membru al Parlamentului European să o insulte pe Cornelia Popescu într-un mod atât de virulent şi deranjant.

Limbajul obscen folosit de europarlamentarul Gigi Becali la adresa jurnalistei Cornelia Popescu de la publicaţia online Ziua Veche este condamnat de Reporteri fără Frontiere şi de organizaţia sa parteneră în România, Active Watch, care se declară şocate de atitudinea europarlamentarului.

“Este inaceptabil ca un membru al Parlamentului European să o insulte pe Popescu într-un mod atât de virulent şi deranjant. Declaraţiile de interese financiare pe care le fac parlamentarii europeni nu sunt doar obligatorii, ci sunt, de asemenea, de interes public. Jurnaliştii au o obligatie în a pune întrebări legate de aceste declaraţii, iar parlamentarii europeni trebuie să raspundă în detaliu. Reacţia absurdă a lui Becali nu reuşeste să ascundă dorinţa sa de a evita acest subiect. Natura exactă a intereselor sale financiare şi a posesiunilor sale trebuie să fie explicată”, spun reprezentanţii celor două organizaţii.

Pe 10 martie, într-o convorbire telefonică despre contradicţiile din declaraţiile de interese pe care Becali le-a făcut la Parlamentul European şi alte declaraţii publice ale sale, europarlamentarul a folosit cuvinte obscene la adresa jurnalistei, după ce, în debutul discuţiei, a ironizat numele ziarului la care lucrează Cornelia Popescu.

Atitudinea lui Gigi Becali nu reprezintă o premieră. Înainte a fi europarlamentar, Becali a fost protagonistul mai multor incidente în care a folosit limbaj vulgar, a ameninţat şi chiar a lovit reprezentanţi ai mass-media

sursa:realitatea.net

Obscenităţile lui Gigi Becali la adresa unei jurnaliste, condamnate de Reporteri fără Frontiere
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.