Nov 302010
 

Oamenii de ştiinţă de la ONU se gândesc să apeleze la noi metode pentru a opri schimbările climatice: să pună oglinzi în spaţiu şi să împrăştie fier prin mări, a declarat şeful de la IPCC.

Dr. Rajendra Pachauri a declarat în cadrul conferinţei privind schimbările climatice de la Cancun că următorul raport asupra încălzirii globale al Panoului Internaţional asupra Schimbărilor Climatice (IPCC) va lua în calcul şi opţiunile de geoinginerie, care ar putea inversa încălzirea.

Anunţul înseamnă căcercetătorii nu mai cred într-un acord global pentru a putea opri creşterea temperaturilor prin limitarea emisiilor.

Există aşteptări foarte scăzute în ceea ce priveşte cea mai recentă rundă de negocieri ONU, care are loc într-o staţiune de lux pe coasta de est a Mexicului.

Dr. Pachauri a spus în cadrul conferinţei că dacă oamenirea continuă să emită gaze cu efect de seră în rata actuală, lumea se va confrunta cu o încălzire catastrofală în următorii 50 de ani.

El a spus că ameninţarea este atât de mare încât al cincilea raport al IPCC (AR5), care va fi prezentat ONU în 2014, va lua în considerare şi opţiunile de geoinginerie.

Opţiunile includ amplasarea unor oglinzi gigantice în spaţiu pentru a reflecta lumina soarelui sau acoperirea Groenlandei cu o pătură imensă, pentru a nu se topi.

Împrăştierea fierului prin oceane va fertiliza algele, ca să poată absorbi şi mai mult CO2, iar crearea norilor artificiali va împiedica lumina soarelui să mai ajungă pe Terra, în cantităţi foarte mari.

sursa realitatea.net

ONU vrea să pună oglinzi în spaţiu
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.