Aug 282010
 

Operaţia băieţelului născut prematur, având o malformaţie congenitală cardiacă, şi adus la un spital din Cluj-Napoca de la Maternitatea Giuleşti, cu puţin timp înainte de izbucnirea incendiului de la Terapie Intensivă, s-a încheiat, vineri seară,după mai bine de zece ore.

Prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, care este şi medic, a declarat, vineri seară, pentru Mediafax că a discutat cu doctorii de la Institutul Inimii, care i-au spus că micuţul Dragoş Matei a fost transferat la Secţia de Reanimare, urmând să fie ţinut sub supraveghere peste noapte.

Chirurgul Manuel Chira, specializat în chirurgie cardiovasculară, cel care l-a operat pe micuţ, declara înainte de intervenţie, că acesta suferă de o malformaţie congenitală cardiacă foarte complexă şi cu un risc foarte mare de deces. Acesta preciza că malformaţia respectivă este destul de rară, motiv pentru care nu au fost efectuate decât câteva astfel de intervenţii pe an la nivel naţional.

“Riscul este foarte mare. E greu de apreciat care sunt şansele de reuşită ale unei astfel de intervenţii, când nu avem o cazuistică pe sute de cazuri. Este o malformaţie destul de rară. Se fac doar câteva astfel de operaţii pe an în România”, sublinia chirurgul clujean.

Potrivit acestuia, băieţelul Dragoş Matei cântăreşte trei kilograme şi a fost adus, săptămâna trecută, la Cluj de la Maternitatea Giuleşti, de unde fusese externat cu câteva ore înaintea izbucnirii incendiului la secţia de Terapie Intensivă.

Cinci bebeluşi au murit în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri. Alţi şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul “Grigore Alexandrescu”.

sursa realitatea.net

Operaţia bebeluşului adus de la Giuleşti la Cluj înainte de incendiu s-a încheiat după zece ore
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.