Dec 152010
 

Deputaţii din Comisia de buget-finanţe au hotărât ca prevederile OUG 50 să nu se aplice pentru creditele în derulare. Au votat pentru această propunere cei de la PDL şi UDMR.

Deputaţii din Comisia deBuget, Finanţe, Bănci au aprobat modificarea articolului 95 din OUG 50 astfel încât prevederile ordonanţei să nu se aplice contractelor aflate în derulare la data intrării în vigoare a actului normativ.

Potrivit NewsIn, articolul 95 din OUG 50 arată că “prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă nu se aplică contractelor în cursde derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, cu excepţia dispoziţiilor articolelor 66-69 şi, în ceea ce priveşte contractele de credit pe durată nedeterminată existente la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, a dispoziţiilor art. 50-55, art, 56 alin(2),art 57 alin (1) şi (2), art. 66-69, art 70-71 şi art 37 alin 1 din prezenta ordonanţă de urgenţă”.

Amendamentul a trecut cu 15 voturi pentru, 5 împotrivă şi 3 abţineri. Deputaţii PDL şi UDMR au votat pentru amendament, iar cei PSD şi PNL împotrivă
De asemenea, art. 37 alin 1 a fost modificat în sensul în care perioada de întârziere a plăţii ratelor la credit a fost majorată la 45 de zile.

Ordonanţa 50/2010 a intrat în dezbaterea Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Camera deputaţilor în şedinţa din 10 noiembrie, potrivit money.ro. Dezbaterile s-au dovedit a fi mult mai dificile, astfel că după mai bine de o lună de la acel moment legea nu a plecat încă la votul din plen.

OUG 50 nu se va mai aplica pentru creditele în derulare, ci doar la creditele noi
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.