Apr 192010
 

În ciuda emisiilor puternice de gaze cu efect de seră ale vulcanilor, acestea sunt neglijabile în raport cu emisiile totale de CO2.

Dacă emisiile de gaz ale vulcanului islandez Eyjafjöll, estimate a fi între 150.000 şi 300.000 de tone de CO2 pe zi, s-ar menţine timp de un an, acestea ar putea atinge nivelul Austriei, au precizat doi experţi citaţi de Le Figaro.

Cu toate acestea, “cantitatea de gaze emisă de vulcani în general şi de către vulcanul islandez în particular sunt neglijabile, în raport cu emisiile totale de gaze cu efect de seră”, a declarat Patrick Allard, de la Institutul de fizică a globului
din Paris.

În cursul  primei erupţii a vulcanului , au fost emise 15.000 de tone de CO2 pe zi, fluxul actual de magmă fiind de 10-20 de ori mai mare.

Potrivit cifrelor publicate în 2005 de World Resources Institute aceste emisii vor plasa vulcanul între locurile 47 şi 75 pe lista ţărilor care emit gaze cu efect de seră, aflate la originea încălzirii globale. Situat pe locul 47, vulcanul ar emite mai multe gaze cu efect de seră într-un an decât Austria, Irlanda, Bulgaria sau Suedia.

Experţii nu suţin ipoteza reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră din această perioadă, ca rezultat al restricţionării traficului aerian, deoarece cei care nu au călătorit cu avionul în acestă perioadă au folosit mijloace de deplasare terestre, şi ele emiţătoare de dioxid de carbon.

sursa:realitatea.net

Până la 300.000 de tone de CO2 pe zi, emisiile vulcanului islandez
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.