Mar 212010
 

Un panou solar ofera combustibil gratis pentru incalzirea locuintei

Cu ce va incalzeste un sistem de panouri solare? Simplu: cu apa calda gratis. Expresii precum „iubitule, iar ai lasat apa calda deschisa la baie, platim atat de mult aiurea“ vor fi uitate... Un panou solar iti face pofta de baie, de dusuri lungi, relaxante.

Una dintre cele mai impovaratoare taxe ale unei familii este intretinerea. Ca o rata la banca la un imprumut care nu se mai termina… Un panou solar are menirea de a face aceasta rata mai mica. Cheltuielile cu intretinerea scad considerabil. Si stiti de ce?

Un panou solar face apa calda in miezul iernii. Si uite cum anecdota prezidentiala “Iarna nu-i ca vara” isi pierde sensul. Pentru ca un panou solar eficient si performant foloseste lumina soarelui indiferent de anotimp.
Odata investitia intr-un panou solar amortizata, costurile cu incalzirea apei devin… hm, nule. Zero! Asta da afacere, nu?
Prin comparatie, o centrala termica de apartament foloseste sau gaz, sau curent electric (mult!), sau lemne, sau motorina. Combustibilul unui panou solar este… lumina solara. Care e gratis!!!
Si totusi, daca lucrurile sunt asa de minunate, de ce nu alearga toti dupa panouri solare? O sa spuneti ca ne uitam la prea multe filme cand va vom oferi raspunsul la aceasta intrebare. E iarasi, simplu: companiile de gaze, petrol si electricitate nu sunt prietene cu sursele alternative de energie…
Montarea unui panou solar este inca o initiativa privata. De aceea, inainte sa-l asteptati pe vecinul, sa vedeti daca merge, trebuie sa aveti voi curajul!
Dezvoltarea accelerata in ultimii ani a tehnologiei in acest domeniu ne ofera un viitor in care vom fi independenti energetic. Cu un panou solar fotovoltaic (gama de produse ce va fi afisata in curand pe situl idella.ro), stai pe net, gatesti, si “uiti” becul aprins cand pleci de-acasa fara sa-ti creasca factura cu un leu!
panouri_solare_tuburi_superconductoarepanouri_solare_tuburi_superconductoareCu un panou solar pentru incalzire pornesti apa in vana fierbinte, te incalzesti in pardoseala si asiguri confort familiei tale. Din nou, fara un leu in plus la factura de energie!

Panourile solare isi gasesc un loc al lor oriunde: se pot monta pe casa, pe bloc, pe pamant. E recomandat ca panourile solare sa fie orientate spre sud, partea cu cea mai mare expunere la soare de-a lungul unei zile.
Un sistem de panouri solare poate incazi apa dintr-o piscina.

– investitia este dimensionata in functie de volumul de apa dorit a fi incalzit, in functie de volumul casei pentru incalzit
– pentru orice panou solar se ofera o garantie de 8 ani (garantie de produs). Durata de viata a unui panou este de peste 20 de ani.
– pentru montarea unui panou solar cu specialistii idella.ro se ofera o garantie de montare de 2 ani
– investitia intr-un panou solar inseamna investitia intr-un sistem eficient de captare a razelor solare si de transformare a acestora in caldura. Mai pe scurt: combustibil gratis.
– factura la apa calda scade la zero dupa 4-5 ani, timp in care vei plati la fel ca pana acum.
– curent electric un panou solar foloseste doar in zilele innorate.
– idella.ro ofera servicii profesioniste de montare a panoului solar, astfel incat sa beneficiati din plin de puterea de captare-transformare a propriului panou solar.
Orice investitie are si riscuri. Riscul acestui tip de investitie este
1. sa intram intr-o noua era glaciara…
2. sa se schimbe clima de o asa maniera incat in Romania sa avem 6 luni pe an noapte…
3. sa ne taxeze statul razele de soare la manunchi, asa cum face si cu apa pluviala…
http://www.idella.ro/images/pages/panou_solar_schema.gif


sursa: agenda.ro
Panouri solare: pentru ca Soarele nu cere facturi
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.