Apr 142010
 

Spitalul Sfântul Ioan din capitală şi firma care asigură service-ul aparaturii medicale din această unitate sanitară au fost puse sub acuzare pentru vătămare corporală gravă şi neglijenţă în serviciu. Procurorii Parchetului General au extins ancheta în cazul bebeluşului ars anul trecut în incubatorul Maternităţii Bucur aflată în subordinea Spitalului Sfântul Ioan.

Incidentul s-a produs în noiembrie 2009. Nou născutul a suferit arsuri foarte grave în timp ce se afla în incubatorul Secţiei de neonatologie. După primele verificări procurorii au pus-o sub acuzare pe asistenta care trebuia să-l monitorizeze pe bebeluş. Aceasta este cercetată pentru vătămare corporală din culpă.

Expertizele tehnice dispuse de anchetatori au scos la iveală faptul că incubatorul depăşise cu mult durata normală de funcţionare şi nu a fost inclus în programul de verificări periodice.

O parte a vinei ar aparţine societăţii comerciale care are contract cu spitalul pentru a asigura service-ul aparaturii medicale, printre care şi incubatorul cu pricina. Pe de altă parte, unitatea sanitară nu ar fi respectat dispoziţiile legale în materia controlului. Adică nu a verificat periodic aparatura medicală.

sursa:realitatea.net

Parchetul a început urmărirea penală împotriva Spitalului Sf. Ioan, în cazul bebeluşului uitat în incubator
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.