Oct 202010
 

Deputaţii au decis, marţi, prin vot în plen, scăderea taxei pe valoare adăugată pentru alimente de bază de la 24% la 5%, anunţă Realitatea TV. Şi tot marţi, plenul a decis ca pensiile mai mici de 2.000 de lei să nu fie impozitate. Legile merg spre promulgare. Pedeliştii spun că au votat din greşeală şi că vor iniţia două proiecte de lege prin care vor corecta aceste modificări. VEZI CELE DOUĂ LEGI.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL, prin care TVA scade de la 24% la 5%, la alimentele de bază. Astfel, pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul vor avea TVA de 5%. În acest caz, Camera a fost forul decizional, astfel că legea va fi trimisă spre promulgare.

Legea a trecut cu unanimitate de voturi – 290 –  în favoarea acesteia votând şi toţi deputaţii PDL prezenţi la şedinţă, în frunte cu miniştrii Valerian Vreme, Valeriu Tabără, Ioan Botiş şi Elena Udrea.

Suntem camera decizională. Vă rog să vă exprimaţi prin vot.  (…) 290 de voturi “pentru”. 0 abţineri, 0 “împotrivă”. Exact ca la Marea Adunare Naţională“, a concluzionat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean. VEZI VIDEO

Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că “venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare”. Şi în acest caz, Camera a fost forul decizional, astfel că legea va fi trimisă spre promulgare la preşedintele Traian Băsescu, care o poate retrimite în Parlament, spre reexaminare.

Toader (PDL): A fost o greşeală

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, spune că parlamentarii Puterii au votat din greşeală pentru scăderea TVA la 5% pentru alimente şi a neimpozitării pensiilor sub 2.000 de lei. “A fost o eroare de comunicare, ca modalitate de lucru. Vom reveni asupra acesteia printr-o iniţiativă legislativă pe care o vom promova în regim de urgenţă şi prin care vom reveni”, a declarat Toader, pentru REALITATEA.NET.

Parlament: TVA de 5% pentru alimente de bază. Pensiile mai mici de 2.000 de lei, neimpozitate
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.