Mar 312010
 

Emil Boc a aprobat proiectul e-România, un portal de 500 milioane de euro, dar Parlamentul nu a fost informat de uriaşul proiect informatic şi nimeni nu ştie despre ce anume este vorba, în afară de Guvern.

Strategia națională e-România urmărește modernizarea statului prin informatizarea interacțiunii cu cetățenii și companiile. Suma care ar trebui alocată acestui proiect este de aproape 500 de milioane de dolari, dar cei care ar trebui să fie în temă (cum ar fi Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii a Camerei Deputaţilor, condusă de Varujan Pambuccian) cu asemenea investiţii capitale într-o infrastructură informatică la nivel naţional sunt ţinuţi pe întuneric.

“Dacă vorbim de un site de informare  este o sumă foarte mare. Dacă vorbim de o aplicaţie de e-goverment e o sumă foarte mică. Nu îmi dau seama cum o să arate portalul acesta până la toamnă. Eu am văzut un proiect în urmă cu un an, dar nu ştiu cum arată proiectul asta”, a declarat deputatul Varujan Pambuccian, la Realitatea TV.

În august 2009, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a organizat o licitaţie pentru un portal de e-goverment. Proiectul era estimat la 42 de milioane de euro, fără TVA. Proiectul actual este evaluat la aproape jumătate de miliard de euro.

sursa realitatea.net

Parlamentul nu ştie nimic de mega-proiectul e-România
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.