Jul 162010
 

Elevii trebuiau să redacteze patru pagini de lucrare, indiferent de conţinutul acesteia, iar în penultimul rând, penultimul cuvânt, trebuiau să scrie expresiile “asta este” sau “dacă aşa este”.

Cei 42 de elevi care au predat lucrări xerocopiate în cazul mitei la Bac, de la Grupul Şcolar “Alexandru Borza” din Cluj, aveau două parole prin care le erau recunoscute lucrările originale, pentru a fi, ulterior, înlocuite cu cele xerocopiate. Elevii trebuiau să redacteze patru pagini de lucrare, iar în penultimul rând, penultimul cuvânt, trebuiau să scrie expresiile “asta este” sau “dacă aşa este”.

Procurorii DNA arată că, înainte de examenul de Bacalaureat, printre elevii ce urmau să susţină examenul la Grupul Şcolar “Alexandru Borza” a circulat un zvon potrivit căruia directorul Ioan Rus, şi Ioan Vaidahăzan, membru în comisia de examen, pot înlesni promovarea bacalaureatului. Sumele pretinse erau, potrivit unora, de 150-200 de euro pentru fiecare probă sau de 1.100-1.300 de euro, potrivit altor persoane audiate.

În acest context, 42 de elevi, de diverse vârste, i-au abordat pe cei doi inculpaţi, pentru a-şi “rezolva” examenul. Cercetările au scos la iveală ca Ioan Rus a luat de la mai multi candidaţi, dar şi de la părinţi ai acestora, suma totală de 10.600 de euro.

sursa realitatea.net

Parole pentru elevii care au fraudat Bac-ul la Cluj
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.