Apr 132010
 

Ca şi alte partide similare din lume, Partidul Piraţilor din Bulgaria cere modificarea legii drepturilor de autor şi a legii brevetelor.

Partidul Piraţilor din Bulgaria, care susţine libera circulaţie a informaţiilor, a fost înfiinţat oficial duminică, după ce, timpde mai mulţi ani, programul şi ideile organizaţiei au fost răspândite pe internet.

În cadrul forumului formal de înfiinţare a partidului, delegaţi din 20 de oraşe din Bulgaria au adoptat articolele programului politic al organizaţiei.

Ca şi alte partide similare din lume, Partidul Piraţilor din Bulgaria cere modificarea legii drepturilor de autor şi a legii brevetelor.

“Legile drepturilor de autor şi ale brevetelor, aşa cum sunt în prezent, au dus la crearea de monopoluri, la pierderea unor valori democratice importante, la obstacole în răspândirea culturii şi ştiinţei şi la impiedicarea accesului cetăţenilor la informaţii”, se arată în programul politic al partidului.

“Noi luptăm pentru respingerea brevetelor şi pentru legi ale dreptului de autor oneste şi echilibrate, care să îşi aibă rădăcinile în voinţa cetăţenilor, ceea ce ar putea îmbogăţi viaţa oamenilor, ar putea crea un climat comercial sănătos şi o comunitate de cunoaştere şi cultură pentru beneficiul dezvoltării societăţii ca întreg”, se arată în acelaşi program.

Printre valorile pe care le mai promovează noul partid din Bulgaria se numără protecţia drepturilor civile, libertatea de exprimare şi libertatea de a pune în circulaţie elemente culturale.

Angel Todorov, care, potrivit presei bulgare, este un fost angajat al Serviciului Naţional de Securitate din Bulgaria, a fost ales administrator naţional al partidului.

Primul partid al piraţilor care a câştigat popularitate este cel din Suedia. Fondat în 2006, Partidul Piraţilor din Suedia este a treia cea mai mare organizaţie politică din această ţară în ceea ce priveşte numărul de membri şi a câştigat două locuri în Parlamentul European, la alegerile din iulie 2009.

sursa:realitatea.net

Partidul piraţilor, acum şi în Bulgaria
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.