Jul 302011
 

 

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că Banca Naţională a României (BNR) face o mare greşeală stabilind ca ţintă adoptarea euro, monedă despre care spune că “va muri”.

Patriciu susţine că euro va muri mai devreme sau mai târziu.

“Euro va muri, nu ştiu cât mai are de trăit, asta depinde de sumele pompate din banii contribuabililor, până când aceştia se vor plictisi în tot felul de ajutorări falimentare(…)Banca Naţională face o foarte mare greşeală stabilind ca ţintă adoptarea euro, face o foarte mare greşeală luptându-se cu balaurul inflaţiei zi de zi, de 20 de ani”, a precizat Patriciu.

Potrivit acestuia, introducerea monedei unice a fost o măsură “abuzivă, inutilă şi nocivă”.

“Adoptarea monedei unice nu numai că a fost o măsură prematură, a fost abuzivă, inutilă şi nocivă. După introducerea monedei euro s-a produs un decalaj de competitivitate între nordul şi sudul continentului. Nu poţi pune culturi diferite sub aceeaşi umbrelă monetară…Producându-se această diferenţă de competitivitate pornită de la diferenţe de tradiţii şi de cultură, niciodată un grec, un român, un italian sau un spaniol nu va avea aceeaşi productivitate ca şi un neamţ”, a spus omul de afaceri.

Patriciu a susţinut că marea greşeală a Greciei a fost tocmai adoptarea euro şi a subliniat că România ar fi ajuns în situaţia Greciei dacă nu am fi fost foarte săraci, iar politicienii ar fi avut de unde să fure mai mult.

“Grecia nu va fi salvată nici în 300 de ani, nu în 30 de ani. Greşeala fatală a Greciei a fost adoptarea euro, pentru că este o unitate de măsură falsă faţă de modul ei de a produce. Când citesc despre situaţia din Grecia văd situaţia din România de azi, pentru că exact de aceleaşi racile suferim şi noi(…)Noi am avut norocul că am fost foarte săraci. Dacă politicienii ar fi avut de unde să fure cum au avut în Grecia, ajungeam în aceeaşi situaţie”, a menţionat Patriciu.

sursa realitatea.net

Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)