May 242010
 

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România critică decizia UGIR-1903 de a se răzgândi şi de a nu mai susţine memorandul de austeritate pe care Guvernul vrea să-l încheie cu FMI.

Nu doar sindicatele sau parlamentarii Puterii se ceartă pe tema memorandumului pe care Guvernul vrea să-l semneze cu FMI şi care prevede tăierea salariilor bugetarilor cu 25%, iar a pensiilor cu 15 procente. Ci şi patronatele. Asta după ce UGIR 1903 a anunţat astăzi că nu mai susţine măsurile de austeritate ale Guvernului.

Gestul i-a enervat pe cei din Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, care au reacţionat prompt, printr-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt, Dan Matei Agathon. „Regretăm gravele probleme interne pe care le are UGIR-1903 pentru că ne dorim ca patronatele să aibă structuri unitare şi puternice care să poată apăra mediul privat din România. Pe de altă parte, felul în care cei trei presupuşi membri PDL care l-au „deranjat” pe domnul Cezar Corâci în biroul său s-au dovedit ulterior a fi preşedinţi de patronate chiar din cadrul UGIR-1903 ne arată că acesta nu avea mandatul organizaţiilor componente atunci când a prezentat poziţia oficială a instituţiei pe care o conduce. Acest lucru este cu atât mai regretabil cu cât Alianţa Confederaţiilor Patronale din România a invitat la dialog pentru data de 15 mai 2010 atât UGIR-1903, care deţine un singur vot în CES, cât şi alte formaţiuni patronale, pentru găsirea unei soluţii comune cu referire  la scrisoarea de intenţie către FMI. Din păcate, orgoliile şi publicitatea personală au fost mai importante decât căutarea de soluţii pentru România şi de aceea UGIR-1903 se află astăzi în situaţia delicată de a se răzgândi cu privire la susţinerea angajamentului României cu FMI, fiind confruntat, în plus, cu grave probleme interne care nu fac cinste mişcării patronale”, se arată în document.

„Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, care este alcătuită din 9 confederaţii patronale şi 5 asociaţii debusiness şi care deţine 12 voturi în CES, a adoptat prin vot în unanimitate în cadrul Consiliului Preşedinţilor, conform regulamentului de funcţionare, o poziţie comună privind acordul cu FMI şi s-a prezentat în faţa Guvernului cu soluţii economice concrete din care o parte au fost acceptate. Poziţia unitară a Confederaţiei a convins Guvernul să adopte un număr de opt măsuri reale de creştere a veniturilor şi de reducere a cheltuielilor publice”, mai menţionează documentul amintit.
sursa:realitatea.net

Patronatele se ceartă pe tema susţinerii memorandumului cu FMI
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.