Mar 172010
 

Parlamentul European este criticat pentru că a cheltuit milioane de euro din banii contribuabililor europeni pe excursii în Alpi, lecţii de limbi străine şi pentru finanţarea unui post tv la care nu se uită prea multă lume.

Aproape 80.000 de euro au fost cheltuite de Parlamentul European pentru plata unei excursii în Alpii italieni în care au mers copiii parlamentarilor şi ai unor oficiali ai PE. Aceasta este doar una dintre cheltuielile evidenţiate într-un raport parlamentar care critică bugetul instituţiei.

Raportul, scrie Telegraph, critică şi bugetul de aproape 9 milioane de euro alocat postului online EuroparlTv. Canalul online difuzează în timp real activităţile parlamentare, inclusiv sesiunile plenare şi ale comisilor. Unii parlamentari spun însă că EuroparlTV se ocupă cu “propaganda glorificatoare”.

“E caraghios ca plătitorii de taxe britanici să plătească nota de plată ca să se uite la ore şi ore de dezbateri interminabile care nu sunt nimic mai mult decât propagandă”, crede eurosceptica Marta Andersen.

Raportul care detaliază modul în care Parlamentul a cheltuit în 2008 bugetul de 1,4 milioane de euro as fost realizat de Bart Staes, membru al europarlamentarilor verzi din Belgia. “Nu sunt atât de sigur că fondul era menit finanţării excursiilor la schi ale angajaţilor”, spune Staes.

Raportul scoate la iveală şi alte reuşite ale angajaţilor din PE. De exemplu, în 2008, cei 6.000 de angajaţi au cerut 47.781 de zile libere pe caz de boală. Asta înseamnă aproape 10 zile de om.

sursa:realitatea.net

Pe ce se duc banii europeni: Excursii la schi şi “propagandă” televizată
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.