Jan 062012
 

Pescuit cu feederul pe vant puternicPescuitul la feeder permite abordarea celor mai diferite locaţii, de la bălţi şi lacuri până la râuri şi fluvii, iar odată cu experienţa acumulată puteţi obţine rezultate remarcablile. Lăsând la o parte versatilitatea, este singurul stil de pescuit care face posibilă capturarea peştilor de orice talie, de la oblete la crap, indiferent de factorii de mediu (şi fac referire deocamdată doar la vânt).

Pentru a avea o imagine cat mai clara asupra  detectarii muşcăturilor atunci când pescuim la feeder în condiţii de vântmoderat sau puternic trebuie sa intelegem motivele pentru care aceasta imagine poate fi usor distorsionata .

Probleme care apar des:
– În momentul lansării, mai ales dacă distanţa de pescuit depăşeşte 30-40 m, când se formează o banieră (mai popular spus, firul face burtă) excesiv de mare.

Rezolvarea constă în frânarea monturii înainte ca aceasta să atingă pelicula apei sau prinderea firului principal în clipsul mulinetei, astfel montura va fi frânată în mod automat şi vei câştiga un plus de acurateţe în ceea ce priveşte distanţa de pescuit.

– Momentul în care valurile create de vânt încalecă şi tensionează firul, de unde rezultă apariţia unor semnale false.

Acest lucru poate fi evitat uşor prin aşezarea lansetei în suport astfel încât vârful să fie cât mai aproape de suprafața apei (dar să nu fie lovit de valuri).

– Partida se desfăşoară de pe un mal înalt, ce face imposibilă poziţionarea lansetelor cât mai aproape de apă.

În aceasta situaţie sunt recomandate coşuleţe de feeder mai grele decât în mod obişnuit, ce permit curbarea mai puternică a vârfului, rezultând astfel o tensionare a firului suficient de mare încât să atenueze puterea valurilor.

Concomitent, vom schimba struna, cârligul, poate chiar şi prezentarea momelii, mizând pe autoînţepare, având în vedere tensiunea şi rezistenţa mare din firul principal ce poate fi detectată de peştii ce se hrănesc apatic .

Deşi am prezentat cele mai frecvente situaţii şi cauze, de cele mai multe ori rezolvarea problemei se va face combinând cele trei metode descrise mai sus.

Pescuit la feeder pe vant puternic
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)