Apr 132010
 

Acţiunea face parte din campania "Milioane de oameni, milioane de copaci".

Peste 1.000 de puieţi de stejar au fost plantaţi marţi, laCălugăreni, judeţul Giurgiu, în cadrul unei campanii judeţene derulate de Consiliul Judeţean şi Direcţia Silvică, la acţiune participând şi circa 50 de angajaţi ai Consiliului, cât şi peste 100 de elevi şi profesori, transmite corespondentul

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat că au mers la Călugăreni să planteze puieţi de stejar aproape toţi directorii din instituţia pe care o conduce.

“Au venit aici aproape toţi colegii cu funcţii de conducere pentru că ştiu cât sunt de importante asemenea evenimente, avem nevoie cu toţii de puţină umbră. Nu ştiu exact dacă elevii învaţă de la noi, sau noi de la ei, dar e o dovadă că putem învăţa să preţuim mediul înconjurător”, a spus Dumitru Beianu.

Pe de altă parte, primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea, a spus marţi că puieţii vor fi plantaţi în apropierea tuturor şcolilor din cele trei localităţi ale comunei. “În următoarele două zile, avem de plantat 1.000 de puieţi de stejar. Vor fi câte 250 de puieţi în preajma tuturor unităţilor de învăţământ din localităţile comunei. În perspectivă, dorim să solicităm puieţi şi pentru a fi plantaţi pe drumul comunal care străbate zona de câmp, pe malul râului Neajlov, pe o porţiune de 3-5 kilometri”, a spus Marin Voinea.

Acţiunea de plantare de marţi, de la Călugăreni este prima din cadrul campaniei ” Milioane de Oameni, Milioane de Copaci“, derulată de Consiliul Judeţean şi Direcţia Silvică. În cadrul campaniei vor fi plantaţi în total 28.000 de puieţi din specii decorative.

“Este un program realizat împreună cu Consiliul Judeţean, iar puieţii, din specii decorative, stejar roşu, salcâm frasin, vor fi plantaţi pe lângă şcoli, grădiniţe, primării. Vrem să prindem şi un pic de umbră, pentru că aşa cum iarna, Miercurea Ciuc este polul României, vara Giurgiu a devenit polul căldurii”, a declara  recent, corespondentului NewsIn, directorul Direcţiei Silvice Giurgiu, Dan Dumitrescu.

Acesta a precizat că în ultimii ani, Direcţia Silvică împreună cu instituţii şi persoane fizice au împădurit circa 500 de hectare de teren. În cadrul campaniei de la Giurgiu, cei mai mulţi puieţi, respectiv 8.750 vor ajunge în următoarele zile la Vedea, iar alţi 5.600 de puieţi la Răsuceni.

sursa:realitatea.net

Peste 1.000 de puieţi de stejar, plantaţi la Călugăreni
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.