Jul 282011
 

 

Articolele din plastic importate din China sau Hong Kong eliberează substanţe toxice pentru organism, avertizează Comisia Europeană. De la 1 iulie a intrat în vigoare un regulament al UE  care  limitează masiv importul de astfel de produse din China şi Hong Kong. Potrivit money.ro, România le importă în continuare şi nu ştie ce va face cu cele care sunt deja pe piaţă.

Comisia Europeană avertizează că articolele de bucătărie din plastic pe bază de poliamidă şi melamină importate din China sau Hong Kong eliberează niveluri de formaldehidă şi de AAP peste cele autorizate de legislaţia UE, în alimentele depozitate în ele sau cu care intră în contact.

In consecinţă, Comisia Europeană restricţionează importul de astfel de produse din China şi Hong Kong, prin adoptarea unui regulament strict, care stabileşte în detaliu procedura de import a acestor produse.

Este vorba de regulamentul Comisiei Europene nr. 284/2011 din 22 martie 2011. Noul regulament se aplică în toate statele membre ale Uniunii Euroepene, începând cu 1 iulie 2011.

România nu a reuşit până acum să pună la punct cadrul legal necesar implementării noului regulament al UE, în privinţa importului de produse din plastic toxic din China.

“În prezent, Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională a Vămilor sunt în curs de elaborare a cadrului legal pentru implementarea dispoziţiilor regulamentului în vederea stabilirii măsurilor ce se vor aplica la punctele vamale prin care aceste produse se introduc pe teritoriul României. Menţionăm că în regulament se stabilesc clar punctele vamale unde se vor face contralele”, a declarat pentruMONEY.ro Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Plasticul din China e toxic şi a fost interzis de UE. România îl cumpără în continuare Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/economie.html#ixzz1TQQnn6IJ
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.