Nov 052010
 

Adrian Păunescu a încetat din viaţă în această dimineaţă la Spitalul Floreasca din Capitală, unde era internat de la sfârşitul lunii octombrie, cu probleme renale, hepatice şi cardiace. Prietenii, apropiaţi sau simplii admiratori îi aduc un ultim omagiu. Sicriul cu trupul neînsufleţit al poetului va fi depus astăzi la Ateneul Român. Trimiteţi aici mesaje de condoleanţe! URMĂRIŢI LIVE PE REALITATEA.NET.

“Astăzi, 5 noiembrie, la ora 7.15 inima maestrului a încetat să bată. După nenumărate tentative de resuscitare  a trebuit să ne declarăm învinşi şi maestrul a plecat dintre noi”, a anunţat prof. dr. Şerban Brădişteanu.

Noaptea trecută, inima poetului s-a oprit din nou, de mai multe ori, iar medicii declarau că boala lui depăşeşte resursele terapeutice ale spitalului.

În vârstă de 67 de ani, Păunescu a fost internat la 26 octombrie în secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, cu probleme la mai multe organe vitale, cauzate de un edem pulmonar. Păunescu avea insuficienţă renală, hepatică şi cardiacă.

Poet, publicist şi om politic român, Adrian Păunescu s-a născut pe 20 iulie 1943, în localitatea Copăceni, din judeţul Bălţi, dar şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei la Bârca, în judeţul Dolj. CITEŞTE POVESTEA POETULUI LUI ADRIAN PĂUNESCU

De-a lungul vieţii, Adrian Păunescu a scris zeci de volume de poezii, fiind apreciat pentru uşurinţa de a compune versuri. „Repetabila povară” („Rugă pentru părinţi”), „Iubiţi-vă pe tunuri”, „Aruncarea în valuri” sau Totuşi iubirea” sunt doar câteva din poeziile care au rămas în memoria românilor. Multe din creaţiile sale au fost puse pe muzică de artişti români importanţi, precum Vasile Şeicaru, Ştefan Hruşcă sau Nicu Alifantis.

Poetul a scris în urmă cu trei zile de pe patul de spital o poezie, un îndemn pentru toţi: Purtaţi-vă de grijă, fraţii mei

Poetul Adrian Păunescu a murit
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.