Oct 172010
 

Cum în România orice minune durează trei zile, poliţia concediilor medicale ar putea intra în scurt timp în istorie. La doar cinci luni de când au început controalele la domiciliul celor care stau acasă pe motive de sănătate, ordonanţa care înfiinţează această instituţie ar putea să se blocheze în Parlament.

Ordonanţa de Urgenţă care a înfiinţat controalele la domiciliu a celor care stau acasă în concediu medical, a primit deja două voturi negative, de la Comisiile de muncă şi de Sănătate din Camera Deputaţilor. În cazul în care va cădea la vot şi în Plenul camerei,  poliţia concediilor medicale nu se va mai aplica.

În acest caz Camera Deputaţilor este for decizional.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, numărul concediilor medicale eliberate în acest an a scăzut cu 30% şi asta şi datorită faptului că s-au făcut controale la domiciliile beneficiarilor de concedii medicale.

În cele cinci luni de funcţionare, poliţia concediilor medicale a aplicat 443 de amenzi care au totalizat peste 2 milioane de lei. De altfel, 5.000 de medici şi 1.500 de benficiari au fost controlaţi în perioada mai-august.

În urma controalelor 792 de medici au fost sancţionaţi iar 300 de certificate au fost refuzate sau amânate de la plată.

sursa realitatea.net

Poliţia concediilor medicale ar putea fi desfiinţată
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.