Mar 122010
 

Într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj, în care o anume Natalia Strechi este trimisă în judecată pentru trafic de persoane, apar şi numele a doi parlamentari PD-L, Petru Călian şi Adrian Gurzău, al unui consilier judeţean, al directorului Regionalei de Poştă Cluj şi al fostului sportiv Ionuţ Iftimoaie.  Vezi explicaţia celor doi deputaţi privind apariţia numelor lor în dosar. Şi fostul sportiv dezminte implicarea sa în scandalul tinerelor obligate să se prostitueze la Cluj.

Deputatul Petru Călian apare într-un dosar DIICOT/ FOTO: ghilotina.files.wordpress.com
Imaginea 1/1

Potrivit dosarului instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Cluj, deputaţii PD-L Petru Călian şi Adrian Gurzău, consilierul judeţean Mihai Szeplecan (PNL), directorul Regionalei de Poştă Cluj, Ovidiu Călin, şi fostul consilier local Mircea Petric ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinerele obligate de Natalia Strechi să se prostitueze, scrie evz.ro.

Dosarul DIICOT conţine declaraţiile a trei tinere, care susţin că i-au însoţit pe consilierul judeţean Mihai Szeplecan şi pe deputatul PD-L Petru Călian într-o serie de deplasări la Baia Mare şi Bucureşti.

“Am stat la hotelul respectiv (Mara – n.r.) până a doua zi, şi în seara respectivă eu am întreţinut relaţii sexuale cu Petru Călian în camera hotelului mai sus-menţionat, unde acesta era cazat. A doua zi ne-am întors la Cluj, împreună cu Petru Călian şi Mihai Szeplecan, cu un autovehicul de teren care am înţeles că era proprietatea lui Petru Călian. În drum spre Cluj, Petru Călian mi-a dat personal suma de 250 de lei, iar Mihai Szeplecan i-a dat Erikăi aceeaşi sumă, pentru serviciile sexuale prestate”, le-a declarat procurorilor Andra L.

Consilierul judeţean Mihai Szeplecan a confirmat, în faţa procurorilor, deplasările de la Baia Mare şi Bucureşti. Deputatul Petru Călian, care în drumul spre PD-L a trecut şi pe la PRM şi PC, le-a declarat procurorilor DIICOT Cluj că a mers la Nana Club pentru a se documenta în legătură cu o iniţiativă legislativă şi neagă că ar fi fost întreţinut relaţii sexuale cu fetele.

În declaraţiile Andradei L. se mai arată că alte două fete au plecat la Bucureşti cu Szeplecan şi Ionuţ Iftimoaie.

“Cunosc faptul că prin 2005 a fost organizată la Cluj Gala K1, iar Erica Teo şi Anca au plecat la Bucureşti după terminarea Galei împreună cu Mihai Szeplecan şi cu Ionuţ Iftimoaie, luptător de K1. Nu cunosc ce s-a întâmplat la Bucureşti, dar ştiu că una dintre fete nu a fost plătită pentru serviciile sexuale cu cei mai sus menţionaţi, toate întorcându-se la Cluj. Printre clienţii din Nana Club l-am mai văzut în incinta clubului pe patronul de la Diesel, numitul Buteanu Mircea şi pe patronul de la Hotel Residence, numitul Levi”, scrie în declaraţia Andrei L.

O altă declaraţie, a Ioanei C., se referă tot la Petru Călian, care, în perioada la care se face referire, 2005-2006, era membru PRM. “Petru Călian mi-a propus să întreţin relaţii sexuale cu el, spunându-mi că mă va plăti, acesta fiind în relaţii bune cu Natalia, deoarece şi ea este membră PRM. Călian m-a chemat la Hotel Transilvania, eu cerându-i nişte bani cu împrumut în prealabil, deoarece aveam de susţinut un examen de limbă străină la Bucureşti şi nu aveam bani. El m-a chemat să-mi dea banii de care aveam nevoie la hotelul mai sus-menţionat şi a insistat să cumpărăm de la magazin ceva cu «P», eu neştiind despre ce este vorba. Am aflat însă când am ajuns la hotel că era vorba despre prezervative şi că vroia să întreţină relaţii sexuale cu mine. Eu am refuzat acest lucru, iar el s-a enervat, încercând să mă pipăie şi să mă sărute”, scrie Ioana C. în declaraţia de la dosar.

Tot în dosar este consemnată şi o declaraţie dată de deputatul Petru Călian procurorilor DIICOT, scrie mediafax.ro. “În calitatea de demnitar pe care am avut-o şi pe care o am şi acum, fãceam un studiu de impact pentru o iniţiativă legislativă, care să reglementeze fenomenul prostituţiei, timp în care printr-o terţă persoană am cunoscut o tânără pe care o cheamă Dania. Pe durata efectuării studiului am purtat mai multe discuţii cu aceasta, inclusiv telefonice, pe această temă, pentru a mă convinge dacă acest fenomen există. O parte din acest studiu s-a finalizat printr-o iniţiativă legislativă care a devenit lege (Legea pentru regimul juridic al contravenţiilor – n.r.). Relaţia cu Dania s-a rezumat la nivelul discuţiilor, neavând relaţii intime sau de altă natură cu aceasta”, scrie în declaraţia deputatului dată în dosarul DIICOT.

Conform dosarului, consilierul judeţean Mihai Szeplecan a declarat procurilor DIICOT că un alt deputat PDL, Adrian Gurzău, ar fi fost client al localului. “Alte persoane pe care le cunosc şi ştiu că au fost clienţi la Nana Club sunt Gurzău Adrian (în prezent deputat PD-L – n.r.), care era consilier local al municipiului Cluj-Napoca şi membru al Partidului Democrat”, susţinea Szeplecan.

În aceeaşi declaraţie, Szeplecan afirma că fetele din clubul privat Nana Club erau plătite pentru “atmosfera creată”, dar că nu a întreţinut raporturi sexuale cu acestea pe bani. “Eu personal m-am apropiat mai mult de Linda şi o altă fată, Teo, acestea fiind unele din fetele din Nana Club care stăteau la mese cu clienţii şi cu care am întreţinut relaţii sexuale însă aceste lucruri s-au întâmplat din simpatie, şi nu ca urmare a unor înţelegeri, contra unor sume de bani ori altor foloase sau bunuri, însă cu Linda s-a întâmplat după ce Nana Club s-a închis, prin 2006″, scrie în declaraţia acestuia.

În declaraţia de la dosar a Ioanei C. apar şi nume ale unor membri ai trustului Gazeta.”Îmi amintesc că într-o seară din 2005, undeva prin vară, Decebal Cotoc, patronul de la Amprenta Advertising, a venit în Nana Club împreună cu Oţel Ioan, Liviu Man, Adi Avarvarei, Aurel Mureşan, ziarişti la ziarul Gazeta de Cluj, aceştia sosind în Nana Cluj pe la orele 22. Natalia m-a chemat pe mine, Silvia, Teo, Erika şi cred că Anca, cerându-ne să stăm la masă cu aceştia, deoarece a spus că suntem nişte domni super, finuţi şi generoşi. Cred că pe la orele 0.30 Decebal a plecat din club împreună cu Oţel Ioan, Avarvarei, Liviu Man şi cu Aurel Mureşan, unii dintre ei fiind însoţiţi de fetele din Nana Club, respectiv Mureşan a plecat cu Teo. A doua zi am aflat de la Anca că Teo a întreţinut relaţii sexuale cu Mureşan, Teo fiind supărată că Mureşan nu i-a dat nicio sumă de bani pentru serviciile sexuale prestate. Mai cunosc din discuţiile cu Anca că şi celelalte persoane, respectiv Oţel Ioan, Liviu Man şi Decebal au întreţinut relaţii sexuale cu fetele din Nana Club, însă nu ştiu cu cine şi cui au fost plătite aceste servicii sexuale”, scrie în declaraţia de la dosar.

În dosar apar şi numele directorului Regionalei de Poştă, Ovidiu Călin, şi al fostului consilier local din partea PDL Mircea Petric. Potrivit declaraţiilor din dosarul DIICOT, Petric a recunoscut că a fost de câteva ori la Nana Club, ba chiar a indicat un alt client al clubului, în persoana adjunctului Poliţiei Cluj-Napoca, Zaharia Ciorbă.

În luna februarie, dosarul pentru trafic de persoane şi proxenetism a fost trimis instanţei de către procurorii DIICOT Cluj, urmând să fie judecat de Tribunalul Cluj. În acest caz au fost trimise în judecată Natalia Strechi, în prezent Horja, şi alte şase persoane, angajaţi ai clubului. Infracţiunile pentru care cei şapte sunt trimişi în judecată sunt trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi asocierea într-un grup infracţional organizat.

sursa:realitatea.net

Politicieni, oameni de afaceri şi sportivi apar într-un dosar de prostituţie instrumentat de DIICOT
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

  One Response to “Politicieni, oameni de afaceri şi sportivi apar într-un dosar de prostituţie instrumentat de DIICOT”

  1. Deci cei mai mulţi dintre ei fac parte dintr-un partid care îşi zice creştin-democrat? Ruşinică! A, da, scuze, cred că s-au dus la bordel să le convingă să se căiască şi să devină cinstite 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.