Aug 112010
 

Poliţiştii braşoveni fuseseră sesizaţi despre neregulile de la sucursala Braşov la data de 5 august chiar de către conducerea Credit Europe Bank, în urma cercetărilor fiind identificaţi cinci suspecţi, printre care şi o persoană din conducerea unităţii.

“În data de 5 august s-a primit la IPJ Braşov o sesizare de la o bancă cu sediul în Bucureşti, cu privire la faptul că la sucursala de la Braşov s-a retras ilegal o sumă de bani. Poliţiştii de la investigarea fraudelor s-au deplasat în 6 august la sediul băncii, solicitând efectuarea unui audit bancar. S-a lucrat non-stop timp de trei zile şi din primul document parţial de audit rezultă că din patru conturi s-a retras ilegal suma de 365.000 de lei”, a declarat Liviu Nagy, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

Potrivit acestuia au fost identificaţi cinci suspecţi, care au accesat conturile devalizate.

Au fost identificaţi cinci suspecţi. O persoană din conducerea băncii, trei operatori-ghişeu şi un casier. Cei cinci au accesat cele patru conturi în luna iulie, efectuând operaţiuni bancare ilegale fără autorizarea clienţilor. Este vorba de fals informatic şi fraudă informatică”, a adăugat Nagy.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov a mai spus că în 8 august, poliţiştii au ajuns la concluzia că dosarul nu e de competenţa lor, iar luni dimineaţă (9 august, n.r.) au declinat dosarul către DIICOT Braşov.

Miercuri, DIICOT Braşov a confirmat că există un dosar în acest caz.

“S-a primit o sesizare din partea sucursalei unei bănci privind existenţa unor nereguli în sistemul informatic al băncii. În fapt, cu privire la mutarea unor sume de bani, din conturile unor persoane fizice în contul unei persoane juridice, de unde ulterior au şi fost retraşi. În cauză se desfăşoară acte premergătoare de cercetare îndreptate împotriva unui angajat al băncii”, a declarat miercuri Cătălin Borcoman, procuror în cadrul DIICOT Braşov.

Scandalul de la sucursala Credit Europe Bank a devenit public după ce Protecţia Consumatorului Braşov a primit mai multe sesizări de la clienţi ai Credit Europe Bank, cu privire la faptul că le-au dispărut banii din conturi.

sursa realitatea.net

Poliţiştii au identificat cinci suspecţi în cazul conturilor devalizate la Braşov
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.