Oct 142010
 

AUTISM ROMANIA, alături de alte 40 de organizaţii din întreaga lume, şi-au unit forţele şi au lansat la 1 octombrie campania globală de sensibilizare asupra autismului Communication Shutdown, provocându-i pe cei 4,5 milioane de utilizatori ai reţelelor media sociale să nu mai comunice o zi, pe 1 noiembrie.

Campania Communication Shutdown îi încurajează pe utilizatorii Facebook şiTwitter, dar nu numai,  să facă o donaţie şi să primească astfel un simbol-CHAPP-ce va arăta sprijinul lor şi intenţia de a nu mai comunica pe aceste reţele pe 1 Noiembrie.

Comunicarea socială este una dintre cele mai mari dificultăţi pentru persoanele cu autism, iar prin blocarea comunicării pe aceste site-uri pe 1 Noiembrie oamenii îşi vor face o idee despre cum traiesc persoanele cu autism. Pentru o donaţie de 5 euro, CHAPP se va conecta cu contul utilizatorilor Facebook şi Twitter şi va plasa un semn de shutdown peste fotografia acestuia.

AUTISM ROMANIA se bazează pe sprijinul personalităţilor şi vedetelor din ţară în acest demers. Pâna la această dată au raspuns apelului Formaţia VUNKHI-QGianina CornodanDaniela Nane şi Cristina Ţopescu.

“Noi am deschis ochii acum 1 an de zile şi am intrat în lumea celor care suferă de autism la filmarea clipului “Dau alarma!”. Este o altă lume, pentru unii mai bună, pentru unii mai rea, pentru unii mai uşoara, pentru unii mai grea. Dar este o lume numai de oameni. Oameni adevăraţi. Mulţi sunt mai adevaraţi decât noi, cei fără astfel de suferinţe. Uitaţi-vă la cei care suferă de autism ca şi cum v-aţi uita în oglindă, cu admiraţie, cu mândrie şi cu dragoste. Niciodată cu nepăsare”, au spus membrii VUNK.

“Aş dori să transmit un mesaj de susţinere pentru persoanele autiste din România şi, în cel puţin aceeaşi măsură, pentru familiile lor, care au nevoie de sprijin pe termen lung pentru ca aceasta disfuncţie neuronală să nu îi condamne la izolare totală. E cumplit să-ţi ştii copilul bolnav şi de aceea mi-aş dori să reuşim să direcţionam mai multă grijă către aceşti copii şi către iubitoarele lor familii”, a declarat şi Daniela Nane.

Donaţiile vor merge la AUTISM ROMANIA, care va folosi toate fondurile strânse pentru deschiderea primului Centru multifuncţional pentru tineri şi tineri adulţi cu autism, a căror situaţie în acest moment este extrem de grea, datorită lipsei serviciilor de sprijin specializat.

Mai multe informaţii despre campanie pot fi găsite pehttps://communicationshutdown.org/?view=media-centre

Poţi să te descurci fără Facebook sau Twiter pe 1 Noiembrie pentru a susţine persoanele cu autism?
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.