Oct 022010
 

Liliecii de fructe iubesc sexul oral. Folosirea ciorapilor peste pantofi previne alunecările şi căzăturile. Dacă mergeţi cu roller coaster-ul puteţi să vă amelioraţi simptomele astmului.

Acestea sunt doar câteva dintre descoperirile ştiinţifice nostime, premiate joi seară la Premiile Ig Nobel, care îi recompensează pe cercetătorii care “îi fac pe oameni să râdă şi apoi să gândească”.

Richard Stephens, de la Keele University din Marea Britanie, de exemplu,  a câştigat Premiul Ig Nobel 2010 pentru “Pace” pentru că a dovedit ştiinţific că înjurăturile calmează durerile.

Ceremonia din acest an s-a desfăşurat având în prim plan bacteriile. În cadrul evenimentului, cântăreţi de operă au delectat publicul cu arii despre bacterii,timp în care prin sală s-au aruncat avioane din hârtie şi s-a desfăşurat un concurs intitulat “Câştigaţi o întâlnire cu un laureat Nobel”, în care un membru al publicului a fost ales la întâmplare pentru a merge la întâlnire cu câştigătorul adevăratului Premiu Nobel, William Lipscomb.

LISTA CÂŞTIGĂTORILOR

Premiul pentru inginerie: Karina Acevedo-Whitehouse (Marea Britanie) şi colegii săi, pentru perfecţionarea unei metode de colectare a mucilor de balenă, folosind un elicopter cu telecomandă.

Premiul pentru medicină: simon Rietveld (Olanda) şi colegii pentru că a descoperit că simpotmele astmului pot fi tratate cu o plimbare în roller coaster.

Premiul pentru transport: Toshiyuki Nakagaki (Japonia) şi colegii pentru că au folosit un şablon de noroi pentru a determina rutele optime ale căilor ferate.

Premiul pentru fizică: Lianne Parkin (Noua Zeelandă) şi colegii pentru că au demonstrat că, pe străzile îngheţate din timpul iernii, oamenii alunecă şi cad mai rar dacă poartă şosete peste pantofi.

Premiul pentru pace: Richard Stephens (Marea Britanie) şi colegii pentru a confirma ipoteza binecunoscută că înjurăturile calmează durerile.

Premiul pentru sănătate publică: Manuel Babeito (SUA) şi colegii pentru că au determinat prin experiment că microbii se urcă pe bărbile oamenilor de ştiinţă.

Premiul pentru economie: Acordit directorilor companiilor Goldman Sachs, AIG, Lehman Brothers, Bear Stearns, Merril Lynch şi Magnetar pentru că au creat şi au promovat o nouă metodă de a investi banii, care maximizează profitul şi minimizează riscul financiar pentru economia globală.

Premiul pentru chimie: Eric Adams (SUA) şi colegii pentru că nu au fost de acord că petrolul şi apa nu se combină. Cercetarea a fost finanţată de BP (responsabilă pentr deversarea de petrol din Golful Mexic).

Premiul pentru management: Alessandro Pluchino (Italia) şi colegii pentru că au demonstrat matematic că organizaţiile ar deveni mai eficiente dacă ar promova oameni la întâmplare.

Premiul pentru biologie: Libiao Zhang (China) şi colegii pentru că au documentat sexul oral la liliecii de fructe.

sursa realitatea.net

Premiile Ig Nobel: Liliecii iubesc sexul oral şi alte ciudăţenii ştiinţifice VEZI CÂŞTIGĂTORII
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.