Sep 282010
 

Preşedintele Traian Băsescu a discutat marţi cu reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP) la Palatul Cotroceni. Aceştia au discutat pe tema mitingului din 24 septembrie şi a nemulţumirilor poliţiştilor, la solicitarea conducerii sindicatului. Întrevederea a creat nemulţumiri în rândul poliţiştilor.

Reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor au mers la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu.

“Am discutat nişte aspecte despre salarii, urmând să le apofundăm în alte discuţii. I-am spus preşedintelui că nu suntem de acord cu reducerea de 25 % şi nici cu vârsta de pensionare”, a declarat la Realitatea TV Constantin Asofronie, vicepreşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor.

“Domnul preşedinte şi-a exprimat deschiderea pentru dialog. A zis că a fost supărat, însă i-a trecut şi înţelege că nu toată instituţia este vinovată. A înţeles că problemele ridicate erau adevărate, iar poliţiştii erau îndreptăţiţi să protesteze. Preşedintele a mai zis că se va întâlni cu premierul şi va rezolva aceste probleme. Dacă nu se vor rezolva problemele, indiferent de cine organizează acţiunile de protest,vom participa la acestea”, a mai spus Constantin Asofronie.

Întâlnirea dintre Corpul Naţional al Poliţiştilor şi preşedinte a fost una controversată în rândul sindicatelor poliţiştilor, aceştia susţinând că cei prezenţi la discuţii nu îi reprezintă.

“Corpul Naţional al Poliţiştilor, în conformitate cu prerogativele, nu are dreptul la discuţii. Preşedintele a găsit o chichiţă trecută în lege, încercând să aducă la Cotroceni trei persoane pe placul domniei sale, care îl pot asigura că starea de spirit în rândul poliţiştilor este foart bună”, a declarat Toader Paraschiv, vicepreşedintele  SNPPC.

“Este regretabil că la învestirea noului ministru nu am fost chemaţi. La ceremonia de la minister nu a fost chemat niciun reprezentant de-al nostru pentru că preşedintele e supărat pe noi”, a mai spus Toader Paraschiv.

În 24 septembrie, peste 6.000 de sindicalişti ai “Cartel Alfa”, majoritatea poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, au plecat într-un marş ilegal de la sediul Guvernului spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete şi lumânări şi au strigat “ieşi afară javră ordinară”. În urma protestului ilegal, atât preşedintele cât şi premierul au renunţat la serviciile de escortă ale Poliţiei.

sursa realitatea.net

Preşedintele Traian Băsescu i-a chemat la discuţii pe poliţişti
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.