Apr 222011
 

 

Preţul aurului a urcat vineri la un nou record istoric, de 1512,47 dolari uncia, înregistrând o creştere de 1,5% în această săptămână, pe fondul deprecierii dolarului şi al îngrijorării vizând datoriile suverane, relatează Bloomberg.

 

Dolarul a coborât la cel mai mic nivel din august 2008 faţă de principalele şase valute, în urma speculaţiilor privind intenţia Federal Reserve (Fed) de a păstra dobânzile la un nivel scăzut. Din decembrie 2008, Fed a menţinut dobânda cheie în intervalul 0-0,25% şi şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona, până în iunie, titluri de trezorerie de 600 de miliarde de dolari, pentru a stimula economia.

La începutul săptămânii, Standard & Poor’s a şi-a revizuit perspectiva de rating acordată SUA de la stabilă, la negativă. Violenţele din Orientul Mijlociu, criza datoriilor suverane din Europa şi criza nucleară din Japonia au propulsat preţul aurului cu 31% în ultimul an.

Totodată, argintul cu livrare imediată s-a tranzacţionat vineri la valoarea de 46,86 dolari uncia, în creştere cu 0,6%, cel mai ridicat preţ din 1980. Preţul argintului a urcat cu 9% în această săptămână, îndreptându-se spre a cincea săptămână de creştere.

La Bursa din Hong Kong, aurul a atins, miercuri, preţul record de 1500,70 dolari uncia, traderii apreciind că este vorba de o reacţie a pieţei la anunţul Standard & Poor’s privind perspectiva negativă asupra ratingului Statelor Unite, relata BBC News.

Money

MONEY.ro

 

Preţul aurului a atins un nou record istoric
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.