Jul 012010
 

Zepelinul este rodul muncii mai multor studenţi de la câteva şcoli politehnice.

Mai mulţi studenţi francezi au prezentat primul zepelin solar, la Paris Air Show. După ce vor testa pe parcursul verii aparatul de zbor, echipa proiectului Sol’Rsperă să poată lansa Nephelios (aşa cum se numeşte zepelinul) peste Canalul Mânecii.

Zepelinul uriaş măsoară 21 de metri în lungime şi 4,8 metri lăţime. Aparatul de zbor este construit pe un cadru foarte uşor de aluminiu şi nailon şi este acoperit cu panouri solare. Folosind energie de la Soare, aceste panouri solare oferă suficientă energie unui motor care învârte două elice mari.

Potrivit discovery.com, aceste panouri solare pot genera o energie de 2,4 kw, suficient de mult pentru a trimite zepelinul peste Canalul Mânecii în mai puţin de o oră.

Proiectul Sol’R a debutat în 2008 ca o colaborare între studenţi de la mai multe şcoli politehnice din Franţa. Motivaţia lor a fost simplă: să vadă dacă este posibil.

Uriaşul aparat de zbor trebuia să fie lansat anul trecut, dar a rămas la sol din cauza unor probleme tehnice.

Primul zepelin solar, lansat de o echipă de studenţi francezi!
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.