Apr 192010
 

Proba de evaluare a competenţelor digitale, din cadrul examenului de bacalaureat, a fost marcată luni de "situaţii speciale" în opt judeţe şi în Capitală, din cauza unor probleme tehnice legate de conectarea la internet, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei.

“S-au înregistrat zece situaţii speciale în opt judeţe (Argeş, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Vaslui, Vrancea, Timiş şi Suceava), respectiv în Capitală. Cu excepţia cazului din judeţul Suceava, unde începerea probei a fost decalată cu 30 de minute până la remedierea disfuncţionalităţii, în celelalte situaţii s-a apelat la subiectele de rezervă offline din cauza unor probleme tehnice legate de conectarea la internet”, precizează reprezentanţii ministerului.

În prima zi a probei de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat 2010, s-au prezentat 45.178 de elevi din totalul celor 47.619 înscrişi. Au lipsit sau au fost reprogramaţi pentru zilele următoare un număr de 2.441 candidaţi. Cei mai mulţi participanţi s-au înregistrat în Bucureşti (4.151), respectiv judeţele Dolj (1.826) Iaşi (1.821) şi Prahova (1.810).

Marţi, 20 aprilie, sunt planificaţi 46.072 candidaţi în 1251 unităţi de învăţământ.

Proba se desfăşoară în laboratoarele de informatică din unităţile de învăţământ liceal şi presupune două etape, ce cumulează maximum 90 de minute ca timp de lucru. Rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu, respectiv utilizator începător (0-25 puncte), utilizator de nivel mediu (26-50 puncte), utilizator avansat (51-74 puncte) şi utilizator experimentat (75-100 puncte).

Proba este obligatorie, însă promovarea examenului de bacalaureat nu este condiţionată de nivelul de competenţă obţinut.

sursa:realitatea.net

Probleme de conectare la internet la proba practică de calculator de la bacalaureat
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.