May 212010
 

Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a senatorului Cătălin Voicu, a judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceriCostel Căşuneanu şi Marius Locic.

Cătălin Voicu se află deja în arest, fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Florin Costiniu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietateintelectuală din cadrul Î.C.C.J.,  este acuzat de complicitate la trafic de influenţă.

Omul de afaceri Costel Căşuneanu este acuzat de cumpărare de influenţă, în formă continuată, în timp ce al doilea om de afaceri din dosar, Marius Locic,  este acuzat de cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, toate în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, “în anul 2009, Cătălin Voicu a pretins de la Costel Căşuneanu în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizând 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promiţând că în schimb va interveni pe lângă magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie investiţi cu soluţionarea unui dosar având ca obiect litigiul dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi C.N.A.D.N.R. şi-i va determina pe aceştia să adopte o soluţie favorabilă societăţii comerciale la care Costel Căşuneanu era asociat. În perioada iulie – noiembrie 2009, în schimbul foloaselor materiale reprezentând suma de 200.000 euro (pretinsă şi primită de Cătălin Voicu de la Căşuneanu Costel), inculpatul Florin Costiniu l-a sprijinit pe inculpatul Cătălin Voicu să intervină pe lângă magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a-i determina să adopte o soluţie în favoarea societăţii la care Costel Căşuneanu era asociat. În perioada 30 august 2009 – 21 octombrie 2009, Cătălin Voicu a pretins şi primit de la inculpatul Marius Locic suma de 119.000 RON promiţându-i că în schimb va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi-i va determina să nu dispună măsura preventivă a reţinerii împotriva inculpatului Marius Locic, ci să propună soluţia de neurmărire penală, într-un dosar în care Marius Locic era cercetat pentru înşelăciune de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. De asemenea, inculpatul Cătălin Voicu a acceptat în mod repetat, la diferite intervale de timp, promisiunea inculpatului Marius Locic de a-i remite foloase materiale constând în publicarea cu titlu gratuit, în cotidianul „Interesul Public”, a unor articole cu conţinut electoral. Pentru a ascunde fapta de corupţie sus menţionată, cei doi inculpaţi au întocmit şi prezentat organelor de control ale Gărzii Financiare şi organelor de urmărire penală documente justificative întocmite cu date nereale (contract de asistenţă juridică, ordin de plată, factură fiscală). În acelaşi scop infracţional, inculpatul Marius Locic a determinat trei angajaţi ai SC Locic Imobiliare SRL să înregistreze în evidenţa contabilă a firmei documente comerciale, financiar contabile şi bancare cu conţinut nereal”.

La data de 4 mai 2010, procurorii au dispus instituirea inscripţiei ipotecare asupra unui imobil proprietate a inculpatului Marius Locic situat în Bucureşti, până la concurenţa sumei de 119.000 RON. Două zile mai târziu, procurorii au dispus instituirea popririi asupra sumei de 200.000 euro aparţinând inculpatului Costel Căşuneanu.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea actelor de urmărire penală cu privire la inculpatul Cătălin Voicu, pentru infracţiunea de trafic de influenţă, cu privire la CristianJipa, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi la Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă.

sursa:realitatea.net

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Voicu, Locic, Costiniu şi Căşuneanu
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.