Oct 142010
 

După Ministerul Finanţelor, protestele s-au mutat la Ministerului Educaţiei. Mai mulţi profesori şi studenţi s-au strâns în faţa sediului instituţiei şi cer demisia ministrului Daniel Funeriu.

Sindicaliştii din învăţământ au declanşat un protest spontan în faţa Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi că ministrul Daniel Funeriu a refuzat să stea de vorbă cu ei.  Dascălilor li s-au alăturat şi mai mulţi studenţi de la ASE, Universitatea Bucureşti şi Politehnică.

Preşedintele Alma Mater, Anton Hadăr a spus că pe oameni nu-i interesează dacă ministrul mai este sau nu în cadrul instituţiei. Ei sunt hotărâţi să îşi spună nemulţumirile “indiferent dacă strigă la pereţi sau la ziduri”.

Pentru noi primul obiectiv este demisia domnului Funeriu. Trebuie să scăpăm de viruşi. El este unul. Mai vedem după aceea. Este, nu este la minister, vom vedea. Noi vrem ca colo să ne strigăm off-ul. Vrem să cerem demisia indiferent că strigăm la pereţi sau la ziduri”, a explicat preşedintele Alma Mater, Anton Hadăr.

Nu mai putem accepta un ministru care a acceptat rectificarea negativă. Ministrul practică politica pumnului în gură. Singura soluţie pentru sistem este ca acest ministru să îşi dea demisia “, a spus preşedintele executiv al sindicatului “Spiru Haret”, Marius Nistor.

Potrivit lui Anton Hadăr, oamenii sunt hotărâţi să continue protestele şi să iasă în fiecare zi în stradă în faţa ministerului Educaţiei.

Oamenii vor ca de mâine (n.r. vineri) să continue protestele şi să vină să picheteze sau să blocheze intrarea în minister în fiecare zi. Dar asta este decizia lor nu a noastră, a sindicaliştilor“, a mai spus Hadăr.

Preşedintele Alma Mater a spus că nu au luat încă în calcul problema încetării activităţii din şcoli. Ei se concentrează deocamdată asupra acestor acţiuni.

sursa realitatea.net

Profesorii copiază finanţiştii. Sindicaliştii cer acum demisia ministrului Daniel Funeriu VIDEO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.