Aug 112010
 

Profesorii sunt indignaţi de declaraţiile făcute de Traian Băsescu conform cărora un cadru didactic câştigă mai bine ca preşedintele statului. Profesorii spun că ei lucrează 40 de ore pe săptămână şi se plâng că nu au condiţii în şcoli pentru activităţi extraşcolare cu elevii.

Şeful statului este acuzat că uitat că pe timpul mandatului său de ministru, în 1998  a fost emisă o ordonanţă privind structura normei didactice în învăţământul preuniversitar care prevede 18 ore de predare la clasă, iar restul până la 40 sunt activităţi stiinţico-metodice, ore de pregătire, comunicare cu elevii, evaluarea elevilor, servicii pe şcoală 1-2 ore, participare la consilii.

“E foarte grav ca şeful statului să nu facă diferenţa între ora de predare şi pregătirea din spatele acestei ore. Avem colegi care vor pleca şi vor pleca. În România dacă un profesor vrea după ore  să stea să lucreze cu elevii la clasă nu se poate pentru că nu există spaţii. În condiţiile în care în România dimineaţa se predă unui ciclu de învăţământ, iar după-masă vine un alt rând de clase, nu se poate fizic, ca un profesor, nici măcar un cabinet nu au profesorii unde să îşi pregătească elevii. Nici macar tezele nu le pot corecta la şcoală trebuie să le care acasă”, a declarat Liviu Pop, secretar general FSLI.

În plus profesorii spun că sunt ţări unde se predă mai puţin ca în România. Iar media de ore predate în Uniunea Europenă este de 18,3 ore pe săptămână deci mai puţin ca în România.

“Principiul de evaluare e după câţi bani aducem prin cotract nu cum lucrăm la clasă cu elevii. Lăsând la o parte că nu avem bază materiale, nu avem locuri unde profesorii să se întâlnească cu elevii. Nu avem instrumentarul modern pentru a crea interactivitate cu elevul şi studentul. Am rămas în urmă foarte mult. Şi profesorul e principala victimă. Pentru că eu ca profesor nu am nici o satisfacţie că am lucrat bine cu elevul dacă evaluarea se face pe baza a câţi bani am adus universităţii, a declarat Mircea Coşea, membru UNPR.

sursa realitatea.net

Profesorii îi răspund lui Băsescu: Muncim 40 de ore pe săptămână
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.